Aktier: Udsigt til svag stigning med tobaksproducent i fokus

Når investorerne torsdag starter handlen, vil de formentlig gøre det i et afventende tempo med en lille pil op.

Scandinavian Tobacco Group har offentliggjort sit regnskab og kunne for året fremvise en omsætning på 6464 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 1232 mio. kr., der for begges vedkommende var en tilbagegang fra året før. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

I Asien er investorerne positive, og der er små stigninger at se på de ledende indeks. I USA svinger futures for de ledende indeks fra et lille fald til en svag stigning på 0,1 pct.

Det toneangivende C25-indeks endte 0,4 pct. onsdag højere i 1128,31.

Investorerne ventes at forholde sig i ro, mens de afventer udmeldinger fra Det Hvide Hus, hvorfra præsident Trump har udsendt en række meldinger om told på udenlandsk stål og aluminium.

Det har de seneste dage tændt op under frygten for en mulig handelskrig, og Trump ventes onsdag at komme med flere detaljer om, hvordan han vil udforme tolden.

Først på eftermiddagen begynder desuden et rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvor investorerne vil holde øje med ændringer i den pengepolitiske kommunikation og den opdaterede inflationsprognose.

FOKUS PÅ KABLER OG TOBAK

NKT fik onsdag sænket kursmålet af JPMorgan til 290 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen stadig er "overvægt". Onsdag faldt værdien af aktien med 2,5 pct. til 207,80 kr.

I Berlingske Business kan man læse, at Lundbeck strammer grebet om en række mindre markeder, og at et salgsfremstød i Nordafrika, Mellemøsten og Sydøstasien skal hæve selskabets omsætning med 300 mio. kr. indenfor de næste fem år. Aktien steg onsdag 0,35 pct. til 325 kr.

Udenfor eliteindekset kommer en række selskaber med regnskab for fjerde kvartal og hele 2017.

Scandinavian Tobacco Group har offentliggjort sit regnskab og kunne for året fremvise en omsætning på 6464 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 1232 mio. kr., der for begges vedkommende var en tilbagegang fra året før. I 2018 venter selskabet en flad organisk vækst i omsætningen, mens driftsresultatet ventes at stige mere end 3 pct. Selskabet steg 0,8 pct. til 121,10 kr. onsdag.

Den dansk-britiske sikkerhedskoncern G4S har også afleveret regnskab for 2017 og forventer for 2018 en omsætningsvækst for kerneforretningen på 4-6 pct. Nettoresultatet landede på 491 mio. pund for året, hvilket var højere end de 198 mio. pund i 2016. G4S steg 0,8 pct. til 22,23 kr. i onsdagens handel.

Rederiet Torm offentliggør også sit årsregnskab, men her er de overordnede tal kendt. Torm fortalte i januar, at rederiet kom ud af 2017 med et overskud på 0-5 mio. dollar før skat. Torm faldt onsdag 0,1 pct. til 44,40 kr.

Medicinalfirmaet Bioporto venter i 2017 en omsætning på 26-28 mio. kr. samt et driftsunderskud før skatter og renter på 28-35 mio. kr. Om de har ramt plet vil vise sig, når selskabet torsdag kommer med regnskab for sidste år. Bioporto steg 0,1 pct. til 3,49 kr.

ROCKWOOL ØGER KAPACITETEN

Stenuldsproducenten Rockwool skruer med åbningen af nye produktionslinjer op for kapaciteten på to af det danske selskabs fabrikker i Polen og Tyskland, skriver Rockwool i en meddelelse. Stenuldsproducenten venter at investere 230 mio. euro i 2018 eksklusive eventuelle opkøb. Rockwool faldt onsdag 1,6 pct. til 1745 kr.

Veloxis har indsendt en registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Selskabet vil have godkendt nyremidlet Envarsus til en bredere patientgruppe. Veloxis faldt onsdag 2,1 pct. til 0,85 kr.

/ritzau/FINANS