Aktier: Udsigt til stillestående åbning på Wall Street

Efter onsdagens indeks-stigninger, der var det største i en måned, lægger de amerikanske aktiemarkeder op til en nærmest neutral åbning torsdag eftermiddag dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Handlen med futures på de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, peger mod begrænsede udsving tæt på 0,05 pct. fra handelsstart.

Forsigtigheden begundes med udsigten til et par betydningsfulde nøgletal inden åbningen. De drejer sig om antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge, hvor der ifølge Bloomberg News regnes med en tilgang på 275.000 kr. blandt økonomerne.

Dertil kommer tal for detailhandlen i maj, hvor økonomerne estimerer en stigning på 1,2 pct. på månedsbasis.

Selskabsmæssigt kan der vise sig interesse for Nike-aktien, efter at sportsbeklædningskoncernen har tegnet en otteårig sponsorkontrakt med NBA - the National Basketball Association - til en værdi på 1 mia. dollar. Aktien stiger 1,1 pct. i formarkedet.

Boeing-aktien stiger 0,6 pct. før handelsstart. Flyproducenten har fået en ordre fra Delta Air Lines på 40 fly for 4 mia. dollar.

Colgate-Palmolive taber på forhånd 1,6 pct., efter at Morgan Stanley har nedgraderet sin anbefaling af aktien til "ligevægt" fra "overvægt" og reduceret kursmålet til 72 dollar fra 76 dollar.

Kollegaen Procter & Gamble stiger derimod 0,4 pct. i formarkedet efter udmelding om en positiv udvikling i marginalerne på vækstmarkederne og reservation af 12 mia. dollar til tilbagekøb af aktier og udbetaling af udbytter.