Aktier: Udsigt til stille og svagt negativ dag på kontoret for C20

Der er udsigt til en stille dag på kontoret for aktiehandlerne fredag. Overordnet set inspirerer udviklingen i den asiatiske aktiehandel til en lettere negativ åbning af det danske aktiemarked.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Indeksfaldene er udbredte - om end beskedne - på de fleste af regionens børser. Amerikanske futures handles uens omkring uændret. Det samme gør DAX-futuren, der dog vender op med knap 0,1 pct. umiddelbart efter kl. 8.

Dermed er der udsigt til en fortsættelse af torsdagens lidt mismodige danske aktiemarked, når der set bort fra turbulens i Pandora-aktien.

Torsdag faldt C20 Cap-indekset 0,1 pct. til 1176,92.

INVESTORERNE TYGGER STADIG PÅ REGNSKABER

Efter en hektisk torsdag med regnskaber fra Danske Bank og Nordea, byder fredagens kalender ikke på mange skemasatte selskabsspecifikke begivenheder herhjemme.

Fredag kan Mærsk-aktierne få nyt fra det ugentlige indeks for udviklingen i containerraterne fra Shanghai Shipping Exchange, SCFI. I sidste uge faldt indekset 3,1 pct. På dagsordenen står også regnskab fra amerikanske Schlumberger, der servicerer den olieindustri, som Mærsk også er en del af.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt torsdag 0,9 pct. til 14.000 kr.

Interessen for Danske Bank og Nordea kan desuden fortsætte. Der ventes analytikerkommentarer og anbefalings- og/eller kursmålsændringer efter torsdagens regnskaber. Danske Bank leverede pænt, men faldt 1,4 pct. til 253 kr., mens Nordea var agterlanterne i C20 Cap med et fald på 5,4 pct. til 81,30 kr.

I den anden ende af C20 endte Pandora, der steg 7,1 pct. til 708 kr. En opjustering af anbefalingen fra Carnegie var baggrunden. Fredag vil det vise sig, om kurshoppet holder, eller om der bliver tale om gevinsthjemtagning.

GODT NYT TIL FLS FRA FINLAND

FLSmidth, der faldt 0,7 pct. til 403,20 kr. torsdag, har fået konkurrentnyt fra en af den danske ingeniørkoncerns bedst sammenlignelige konkurrenter inden for leverancer til den globale mineindustri, finske Metso.

Samlet skuffede finnerne, men de opjusterede også forventningerne til udsigterne for mineudstyr (mining equipment). Metso ser nu en "tilfredsstillende" efterspørgsel mod tidligere "svag" inden for mineudstyr.

Overskuddet før skat blev på 53 mio. euro mod ventet 70,4 mio. euro ifølge estimater fra SME Direkt. Også driftsoverskuddet skuffede, da det blev 59,8 mio. euro mod ventet 78 mio. euro. Omsætningen blev 675 mio. euro mod ventet 710 mio. euro.

Uden for C20 fortsætter betalingsselskabet Nets til vejrs og satte igen torsdag kursrekord understøttet af de fortsatte spekulationer om et opkøbstilbud, der forstærkedes af franske Ingenicos opkøb af svenske Bambora for 1,5 mia. euro.

Nets steg 0,9 pct. til 152 kr.

KONKURRENTNYT TIL HARTMANN

Brdr. Hartmann har fået konkurrentnyt fra finske Huhtamäki, der konkurrerer med selskabet på området Fiber Packaging.

Fiber Packaging oplevede en omsætningsfremgang på 8 pct. til 71,8 mio. euro i andet kvartal, mens driftsresultatet i divisionen faldt med 1 pct. til 8,1 mio. euro. Set over første halvår steg salget i Fiber Packaging med 9 pct. til 144,1 mio. euro, mens driftsresultatet faldt med 6 pct. til 15,4 mio. euro.

Hartmann steg torsdag 0,3 pct. til 385,50 kr. og er samlet steget 14 pct. i år.