Aktier: Udsigt til stille men positiv sommer-tirsdag

Det danske aktiemarked ser ud til at åbne i positivt terræn tirsdag morgen.

C20 Cap-indekset lukkede mandag 0,3 pct. højere i 1169,56. Fold sammen
Læs mere

Det danske aktiemarked ser ud til at åbne i positivt terræn tirsdag morgen. De amerikanske aktiefutures på de tre toneangivende indeks ligger 0,2-0,4 pct. højere, og samtidig er der positive vinde på de asiatiske børser på ryggen af pæne regnskaber og et stærkt nøgletal fra den kinesiske industri.

C20 Cap-indekset lukkede mandag 0,3 pct. højere i 1169,56.

Der er ikke de store selskabsnyheder fra morgenstunden, men i løbet af eftermiddagen vil der lande et par vigtige nøgletal fra USA - herunder privatforbrug og inflation.

Mærsk kan komme i fokus som følge af en pæn stigning i olieprisen. Den amerikanske referenceolie, WTI, har for første gang siden maj krydset 50 dollar, mens den europæiske referenceolie Brent er steget næsten 2 pct. siden mandag eftermiddag.

B-aktien steg 0,3 pct. mandag til 13.720 kr.

Chr. Hansen, der steg 1,5 pct. til 506 kr. har fået nyt fra den hollandske konkurrent DSM, der har leveret regnskab for andet kvartal. DSMs tal plejer dog ikke at påvirke aktiekursen hos den danske ingredienskoncern.

DSM har løftet både omsætning og driftsindtjening i andet kvartal sammenlignet med samme periode året før og opjusterer.

Toplinjen endte i dette års andet kvartal på 2,16 mia. euro ifølge Bloomberg News, hvor den i samme periode sidste år sluttede på 2,0 mia. euro. Den justerede driftsindtjening (EBITDA) viste samme gode takter, da den i det seneste kvartal gik op til 376 mio. euro mod 328 mio. euro i andet kvartal i fjor. Ifølge Bloomberg News ser selskabet nu bedre resultater for 2017, end det der blev præsenteret i forbindelse med 2018-strategien "Driving Profitable Growth".

Novozymes får nyt fra branchen, da den amerikanske ethanolproducent Archer Daniels Midland er på banen med regnskab. Novozymes aktien faldt mandag 0,4 pct. til 290,20 kr.

Tirsdag er sidste dag, hvor investorerne kan positionere sig op til DSV's regnskab. En opjustering af forventningerne kan meget vel kan komme i spil, når regnskabet aflægges onsdag morgen.

DSV steg mandag 0,7 pct. til 405,60 kr.

Blandt de mindre selskaber har Vestjysk Bank, der faldt 0,8 pct. til 12,80 kr., mandag vedtaget planer om at gennemføre en emission på 745 mio. kr. til 1 kr. per aktie med fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Onxeo, der steg 3,5 pct. til 29,70 kr., meddelte sent mandag, at det har solgt de to produkter Sitavig og Loramyc for 4 mio. euro til franske Vectans Pharma. Produkterne var ikke en del af kerneforretningen, og ud over den kontante betaling vil Onxeo også få en andel af salget i fremtiden.

AaB, der faldt 2,6 pct. til 30 øre, gennemfører tirsdag et omvendt aktiesplit i forholdet 800:1, Således at 800 gamle aktier bliver til en ny.