Aktier: Udsigt til stille dag, men nok med et lille plus

Efter en god start på ugen mandag ser tirsdag ud til at være lidt mere rolig. Skattereformen i USA ventes selskabsspecifikt at sikre Vestas fokus, men også at påvirke hele markedet.

Foto: Iris. Efter en god start på ugen mandag ser tirsdag ud til at være lidt mere rolig. Skattereformen i USA ventes selskabsspecifikt at sikre Vestas fokus, men også at påvirke hele markedet.
Læs mere
Fold sammen

Det danske aktiemarked har næppe større stigninger til gode, når det åbner tirsdag.

Udsvingene i USA efter dansk børslukketid mandag var små, og futures på amerikanske aktier kan kun lige holde sig i positivt terræn. Det samme er tilfældet for den tyske DAX-future, der stiger 0,01 pct. ved åbningen.

Det danske C25-indeks, som mandag afløste C20 Cap som retningspil for markedet, steg mandag 1,5 pct. til 1139,47.

Vestas kan atter få opmærksomhed i forbindelse med den forestående vedtagelse af en amerikansk skattereform, som vurderes at ramme branchen langt mindre hårdt end oprindeligt frygtet. Dermed er der udsigt til, at stigningen mandag på mere end 4 pct. kan blive udbygget. Vestas lukkede mandag i 436,60 kr.

Blandt andet har den amerikanske vindmølleforening, AWEA, vurderet, at aftalen vil tillade fortsat vækst i den amerikanske vindsektor og yderligere investeringer. Forslaget, der ventes at blive stemt igennem af de to kamre i Kongressen i denne uge, lægger op til at bevare den udfasning af skattelettelser for vindenergi gennem 2019, som blev besluttet i 2015. Tirsdag stemmes i Repræsentanternes Hus og onsdag i Senatet.

»Særligt senatsafstemningen onsdag kan blive udfordrende, selv om det fælles skatteudspil ligger tættere op af Senatets oprindelige udspil. Republikanerne har et svagere flertal i Senatet. Vicepræsident Mike Pence har derfor aflyst en rejse til Mellemøsten for at kunne være med til senatsafstemningen, da hans stemme i tilfælde af stemmelighed bliver afgørende,« oplyser chefstrateg i Nordea Philip Jagd i en morgenkommentar.

Vestas bekræftede også mandag en vindmølleordre på 357 megawatt (MW), som kunden OX2 tidligere mandag annoncerede.

A.P. Møller-Mærsk, der tirsdag steg 1,4 pct. til 10.610 kr., har atter solgt fra. Denne gang er det Maersk Drilling, der har solgt sin halvdel af Egyptian Drilling Company for 100 mio. dollar, eller 631 mio. kr. kontant, til statsejede Egyptian General Petroleum Corporation. Det kom frem mandag.

Coloplast var mandag at finde i toppen af markedet. Selskabet annoncerede et køb af den franske distributør SAS Lilial for 264 mio. kr. Coloplast lukkede mandag i 493,60 kr. efter en stigning på 2,1 pct.

Blandt sidepapirerne var der mandag fortsat positiv opmærksomhed til H+H International, der fortsatte fredagens fremgang. Fredag annoncerede selskabet køb af en lille bid af cementgiganten Heidelbergcement for 818 mio. kr. og steg 4,6 pct. Danske Bank gentog mandag sin købsanbefaling og løftede kursmålet med 20 kr. til 170 kr.

H+H-aktien steg 2,8 pct. til 130 kr.- en tangering af det højeste niveau siden 2009.

TO ÅRSREGNSKABER FRA YDERKANTEN

Fra fondsbørsens yderkant leverer Intermail og Roblon årsregnskaber.

Intermail lukkede mandag med et fald på 9 pct. i 7,10 kr., mens Roblon steg 3,2 pct. til 353,50 kr.

Intermail venter en koncernomsætning på 250-265 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 10-14 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet minus 5 mio. kr. til minus 3 mio. og et underskud før skat på 13-15 mio. kr.

Roblon venter et overskud før skat i niveauet 22,5 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter, og en omsætning i niveauet 290 mio. kr. fastholdes.

/ritzau/FINANS