Aktier: Udsigt til stigninger på ventet nyhedsstille dag

Der er udsigt til et positivt dansk aktiemarked onsdag på ryggen af stigninger i USA og Asien og positive tegn fra futures på amerikanske aktier. Der er ikke meget selskabsspecifikt, der flytter aktierne, men fokus ventes fortsat på Vestas efter en forrygende ordreslutspurt på 2017 og på Mærsk, der sent tirsdag meldte om en fireårig lejeaftale for et boreskib.

Arkivfoto. Udsigt til stigninger på ventet nyhedsstille dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Det danske C25-indeks, der har været toneangivende siden 18. december sidste år, steg tirsdag 0,3 pct. til 1149,07.

VESTAS KAN FORTSÆTTE I FOKUS

Vestas kan atter få opmærksomhed oven på den stærke afslutning på 2017, der bragte årets ordreannoncering op på 10.691 megawatt. Tallet omfatter ikke bunken af uannoncerede ordrer for fjerde kvartal, som Vestas først offentliggør omfanget af i sit årsregnskab. Dermed har selskabet allerede inden de uannoncerede for fjerde kvartal slået den ordrerekord på 10.494 megawatt, som blev opnået sidste år.

Vestas steg 2,6 pct. til 440 kr. tirsdag.

MAERSK DRILLING FIK ORDRE

Maersk Drilling indgik i december en aftale med den ghanesiske afdeling af Tullow Oil. Aftalen gælder for boreskibet Maersk Venturer og ventes at træde i kraft fra februar og dækker udviklingsboring på offshorefelterne Jubilee og TEN i Ghana.

Mærsks B-aktien steg tirsdag 1,1 pct. til 10.960 kr.

PANDORA PRESSET FREM MOD HANDELSOPDATERING

Pandora kan også fortsat være i fokus. Tirsdag endte aktien i den lidt mere kedelige ende af C25 med et fald på 1,1 pct. til 668 kr.

Der var ikke noget selskabsspecifikt fremme om smykkeselskabet, men ifølge Danske Banks chefhandler Mads Zink kunne kursfaldet hænge sammen med usikkerheden, der vil være frem mod den handelsopdatering, som Pandora udsender forud for sin kapitalmarkedsdag 16. januar.

»Jeg tror godt, at man kan regne med, at aktien vil være meget volatil, indtil Pandora kommer med en "trading update", og det har sin kapitalmarkedsdag senere på måneden,« siger han til Ritzau Finans.

AMBU SPLITTES

Uden for C25 kan Ambu få opmærksomhed. Aktien starter onsdag i et helt nyt kursleje på børsen, da aktien er splittet i fem og derfor alt andet lige bør handle til en værdi tæt på en femtedel af tirsdagens slutkurs, svarende til omkring 109 kr.

Ambu faldt 2,0 pct. til 545 kr. tirsdag.