Aktier: Udsigt til stigninger igen

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der er udsigt til, at ugen slutter af med endnu en dag i positivt terræn for de danske aktier. Bliver det tilfældet vil ugen have givet fire plusdage og en minusdag.

En positiv stemning på børserne i USA torsdag og i Asien fredag, ses at smitte af på det danske aktiemarked fredag, hvor der er stigninger i vente på en handelsdag med fokus på regnskaber fra isoleringsproducenten Rockwool og industriselskabet NKT. Futures på de europæiske markeder peger på stigninger på på mere end 1 pct. i det tyske indeks.

Det amerikanske aktiemarked steg over 1 pct. efter dansk børslukketid - målt på S&P 500-indekset - og efterfølgende ligger futures for indekset mere eller mindre uændret. I Asien steger Nikkei225-indekset 0,3 pct.

Gode nøgletal og en vending i olieprisen gav den gode stemning torsdag. Olieprisen sætter sig svagt fredag morgen.

Torsdag steg det danske C20 Cap-indeks 2,2 pct. til 976,56. Sidste fredag endte indekset i 962,70.

NKT FORVENTNING SKUFFER

Inden børstid leverede NKT regnskab, der umiddelbart indeholdt en skuffende forventning for 2016, hvor koncernen venter flad udvikling i omsætningen og uændret EBITDA-margin i forhold til 2015, da den var 9,4 pct.

NKT landede et nettooverskud på 1,2 mio. euro for 2015 mod 37,9 mio. euro i 2014. Omsætningen blev 2223,6 mio. euro mod 2129,4 mio. euro.

Vestas, der steg 2,0 pct. torsdag til 457 kr. kan komme i fokus fredag. Sent torsdag eftermiddag kom den spanske konkurrent Gamesa med et regnskab, der ikke kunne leve op til analytikernes forventninger.

Genmab endte torsdag i toppen af C20 og festen kan fortsætte fredag. Torsdag kunne Nordea berette om en god start for kræftmidlet Darzalex på det amerikanske marked oven på lanceringen i slutningen af 2015. Ligesom storbanken venter, at forvneitngerne til kræftmidlet er til den forsigtige side.

Genmab steg 5,6 pct. til 822,50 kr. Siden regnskabet for ni dage siden er aktien steget fra 717 kr.

ROCKWOOL VENTER FLAD OMSÆTNING

Rockwool, der steg 4,0 pct. torsdag til 1021 kr., leverede også regnskab inden børstid fredag. Luften var dog taget ud af selve hovedtallene, da isoleringsproducenten opjusterede i januar, så fokus var på forventningerne til 2016.

Koncernen venter en svagt positiv omsætningsstigning i lokal valuta i 2016. EBIT-marginen for 2016 ventes at blive mindst 8,5 pct. før fratrædelsesomkostninger på anslået 10 mio. euro.

Chemometec gør også status for andet kvartal. Resultaterne i kvartalet har dog formentlig være til den gode side, da selskabet - som blandt andet fremstiller analyseudstyr til medicinalselskaber - opjusterede forventningerne til hele året i starten af januar. Aktien steg torsdag 2,8 pct. 39,80 kr.

Stylepit leverede halvårsregnskab inden børstid med nedjusterede forventninger. Stylepit steg 1,6 pct. torsdag til 0,186 kr. Det bliver nok det sidste som børsnoteret, da tøjkoncernen har anmodet fondsbørsen om at blive afnoteret.

Strategic Investments og Onxeo er også aktuelle med tal for 2015 i løbet af fredagen.

Roblon, der sluttede uændret 220 kr. torsdag, kan teknisk komme under pres fredag, da der fragår et udbytte på 10 kr.