Aktier: Udsigt til stigninger i USA trods pessimistisk marked

Det tegner til at blive en grøn åbning af aktiemarkederne i USA onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Futures indikerer i hvert fald stigninger på de toneangivende amerikanske markeder. Såvel S&P 500, Nasdaq og Dow Jones ligger til at gå omkring 0,7 pct. frem.

De positive udsigter kommer efter store fald på de amerikanske børser tirsdag. S&P 500 faldt således med 3 pct., hvilket var det tredje største fald i 2015. Det var en hård start på september, der i forvejen historisk set er årets værste på den amerikanske børs. Og trods tegnene på genoprejsning onsdag er markedet bekymret for, hvordan september vil udvikle sig.

- Volatiliten vil forblive høj. Kina gør stadig folk paniske, og mange af os er bekymrede for, at vi kommer under de lave niveauer fra sidste uge. Omvendt er der mange selskaber, der begynder at se meget billige ud nu, og markedet vil i sidste ende finde et støtteniveau - især hvis den amerikanske centralbank ikke hæver renten denne måned, siger Teis Knuthsen, chefstrateg i Saxo Bank til Bloomberg News.

S&P 500 dalede samlet med 6,3 pct. i august måned, der blandt andet var præget af stor uro på de kinesiske aktiemarkeder og devalueringen af landets valuta.

- Det er vanskeligt at se en ende på volatiliteten, siger Tom Rivers fra UBS Group til Bloomberg TV.

Blandt de amerikanske aktier, som onsdag reagerer på selskabsspecifikke nyheder, er Ambarella, som i sit kvartalsregnskab opjusterer sit aktieudbytte til 88 cent mod tidligere 80 cent. Samtidig overgår videochip-producentens omsætning analytikernes forventninger. Hvor om alt er, er selskabets aktie presset som følge af en rapport, der advarer om, at selskabet Gopro - som Ambarella er en af hovedforsynerne til - vil komme med et skuffende regnskab for tredje kvartal.

Ambarella-aktien daler med 8,7 pct. til 81,80 dollar i det amerikanske formarked kort før de amerikanske børsers åbning.

En anden selskabsspecifik nyhed kommer fra skatterådgiverselskabet H&R Block, som i deres regnskab ikke lever op til analytikernes estimater, hvad angår indtjening per aktie, men overgår dem med hensyn til omsætningen. Samtidig annoncerer selskabet et aktietilbagekøbsprogram på 3,5 mia. dollar.

H&R Block-aktien går 7,5 pct. frem til 35,41 dollar i det amerikanske formarked.