Aktier: Udsigt til stigende amerikansk marked

Der er udsigt til stigninger på det amerikanske aktiemarked fredag, når handlen åbner klokken 15.30 dansk tid.

Futures på de amerikanske aktier peger på stigninger på 0,4-0,5 pct.

Pæne regnskaber fra tre amerikanske storbanker er sammen med positive nyheder fra Kina i form af bedre end ventede forbruger- og producentpriser fredag med til at give den positive stemning.

PÆNE TAKTER FRA TRE STORBANKER

Den amerikanske storbank Wells Fargo kunne i tredje kvartal notere en indtjening per aktie på 1,03 dollar. Til sammenligning var der blandt analytikerne ventet en indtjening på 1,05 dollar per aktie - selv om tallene ikke nødvendigvis kan sammenlignes direkte, skriver Bloomberg News.

Finanshuset hæfter sig i regnskabet ved, at kreditindtægterne blev forbedret i tredje kvartal i forhold til tilsvarende periode året før.

I det amerikanske formarked stiger aktien med 0,3 pct. til 44,87 dollar.

CITI BEDRE END FRYGTET

Lavere indtægter på flere fronter har mindsket overskuddet hos den amerikanske storbank Citigroup, der ikke har kunnet øge indtjeningen i tredje kvartal. Overskuddet på bundlinjen lød på 3,8 mia. dollar, hvilket var et fald på 500 mio. dollar fra samme periode sidste år.

Ser man på indtjeningen per aktie, beløb overskuddet sig til 1,24 dollar, hvilket var en positiv overraskelse for de aktieanalytikere, som følger selskabet. De havde nemlig ventet et plus på 1,15 dollar, skriver Bloomberg News.

Citigroup-aktien stiger med 2 pct. i det amerikanske formarked til 49,42 dollar.

JPMORGAN OVERRASKER POSITIVT

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase fik en justeret indtjening per aktie på 1,58 dollar i tredje kvartal mod forventede 1,39 dollar. Ifølge Bloomberg News er det dog ikke muligt helt at holde de to tal op mod hinanden.

Ser man på den samme periode sidste år, var den justerede indtjening 1,69 dollar per aktie, skriver Bloomberg News.

- Vi har leveret et stærkt resultat i dette kvartal, og alle vores forretningsområdet har bidraget, siger Jamie Dimon, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i den amerikanske storbank, i en kommentar til regnskabet.

I kvartalet endte de samlede indtægter på 24,7 mia. dollar, hvilket er 8,4 pct. højere end analytikernes estimat.

Aktien stiger i formarkedet med 1,4 pct. til 68,70 dollar.

/ritzau/FINANS