Aktier: Udsigt til skattereform sender aktieindeks i rekord

Der er rekorder på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor investorerne har travlt med at købe aktier på udsigten til en skattereform, som blandt andet sænker virksomhedsskatten markant.

De tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, åbner mandag 0,5-0,7 pct. højere. De tre indeks lukkede også i rekord fredag, da nyheden om enighed blandt republikanerne nåede markedet.

Skatteaftalen sænker blandt andet virksomhedsskatten til 21 pct. fra 35 pct. Den endelige reform ventes at komme til afstemning i løbet af ugen.

- Amerikanske virksomheder, der er stiftet i USA, vil opnå de største fordele med de nye skattelettelser. Det er primært olieraffinaderier, flyselskaber og banker.

- Mange selskaber i de sektorer vil se overskuddet stige markant - nogle helt op til 30 pct. i 2018, skriver Hussein Sayed, der er strateg ved børsmægleren FXTM, i en analyse ifølge Marketwatch.

Ud over skattereformen har der forud for åbningen af aktiemarkedet været fokus på flere opkøb.

Slikproducenten Hershey har for 921 mio. dollar købt Amplify Snack Brands, der blandt andet er kendt for chips og popcorn.

Buddet er en kurspræmie på 71 pct., og Amplify-aktien stiger stort set tilsvarende i de første handler, mens Hershey-aktien falder 1 pct.

Der er også blevet købt snacks hos Campbell Soup, der ifølge Bloomberg News lider af faldende suppesalg, og derfor har selskabet bevæget sig ind på snackmarkedet med købet af Snyder's-Lance, der blandt andet fremstiller kiks og chips.

Buddet på 4,87 mia. dollar giver en præmie på 27 pct. til aktionærerne på kursen før onsdag, hvor handlen blev rygtet hos CNBC. Mandag stiger aktien 6,7 pct., mens Campbell ligger 0,6 pct. højere.

Kasinoselskabet Penn National har købt konkurrenten Pinnacle Entertainment for 1,9 mia. dollar i en handel, der er kombineret af aktier og kontanter. Penn National-aktien stiger 1,3 pct., mens Pinnacle-aktien ligger 1,5 pct. højere.