Aktier: Udsigt til rolig åbning i USA med fokus på afblæst medicinalfusion

Der er udsigt til en stille åbning på aktiemarkederne i USA onsdag, hvor de amerikanske værdipapirer ser ud til at kunne opleve mindre stigninger i løbet af dagen.

De amerikanske futures ligger umiddelbart før børsåbningen med stigninger på omkring 0,2 pct. Det kan tyde på, at tirsdagens negative stemning bliver vendt onsdag. S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på 1,0 pct. til 2045,17. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,8 pct. til 17.603,32, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset droppede knap 1 pct. til 4843,93.

Stigningerne i de amerikanske futures er dog aftaget en smule hen over dagen og er blandt andet understøttet af en stigende oliepris. Investorerne kan dog forsat være afventende i forhold til aftenens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank. Det vurderer John Plassard, der er senioraktiehandler i Mirabaud Securities.

- Mens investorerne har kigget efter noget at holde fast ved, når de skulle beslutte sig for at købe eller sælge en aktie, er olien blevet den eneste vigtige faktor. Denne uge er dog mere i et "vent og se"-mode. Investorerne ser nu frem mod Federal Reserves tegn, og de venter på starten af regnskabssæsonen, siger han til Bloomberg News.

FOKUS PÅ AFBLÆST FUSION

På selskabssiden vil opmærksomheden særligt samle sig om Pfizer, der er kendt for Viagra, og Allergan, der laver Botox. Pfizer bekræfter nemlig onsdag medierapporter om, at medicinalkoncernen har opgivet en planlagt fusion med Allergan. Det sker som konsekvens af nye skatteregler fra det amerikanske finansministerium.

Som led i beslutningen om at opgive fusionen betaler Pfizer et beløb på 150 mio. dollar til Allergan for at kompensere for omkostninger i forbindelse med den planlagte handel.

De nye regler fik allerede tirsdag aktien i Allergan til at dratte 14,8 pct. til 236,55 dollar som følge af forventninger om, at Pfizer ville trække stikket til købet. Onsdag falder Allergan med yderligere 1,5 pct. i formarkedet. Pfizer ligger 1,4 pct. højere i formarkedet.

Amerikanske Monsanto kan også løbe med noget af opmærksomheden, efter at selskabet fremlagde regnskabstal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår. Regnskabet viste et resultat på 2,41 dollar per aktie, hvilket er lavere en resultatet på 2,92 dollar per aktie i samme periode året før. Samtidig faldt salget til 4,53 mia. dollar fra 5,2 mia. dollar året forinden og ramte dermed også under analytikernes estimater om et salg på 4,73 mia. dollar. I formarkedet ligger aktien 1,4 pct. lavere.