Aktier: Udsigt til revanche i USA efter fredagens fald

De amerikanske aktiemarkeder er i det grønne hjørne fra den nye måneds begyndelse.

Læs mere
Fold sammen

Futures på de toneangivende indeks peger mod små plusser på op til 0,1 pct. for det brede S&P 500 indeks og for de tunge Dow Jones-aktie og for teknologiindekset Nasdaq.

Dermed ser det ud til, at indeksene kan holde sig tæt på toppen, som er nået efter en forrygende februar, som dog sluttede med mindre indeksfald i fredagens handel.

Selskabsspecifikt henleder CNN Money opmærksomheden på Mobile World Congres i Barcelona, hvor mobiltelefonselskaber som HTC, Samsung og Huawei ventes at lancere nyskabelser. Men også Blackberry har varslet lancering af ny software, der også kan anvendes på iPhone, og Facebook kan komme i fokus, når ophavsmanden, topchefen Mark Zuckerberg går på talerstolen.

Blacberry-aktien ligger 1 pct. højere i formarkedet, mens Facebook-aktien løftes 0,3 pct.

97 pct. af selskaberne i S&P 500-indekset har rapporteret regnskaber, og de 74 pct. har slået forventningerne. Nu forudser analytikerne, at det samlede overskud for de 500 selskaber vil blive reduceret med 4,9 pct. i indeværende kvartal sammenlignet med en stigning på 4,6 pct. i første kvartal sidste år, skriver Bloomberg News.

Blandt de selskaber, der leverer regnskaber i indeværende uge er elektronikkæden Best Buy og Staples, der forhandler større forbrugsgoder

I formarkedet er der efterspørgsel efter NXP Semiconductors, der køber Freescale Semiconductor. NXP-aktien stiger 10,7 pct. i formarkedet.

Mastercard løftes 0,2 pct. op til handelsstart efter oplysninger om samarbejde med Samsung om mobilbetaling via smartphone.

Mandag byder på amerikanske data for personlig indkomst og forbrug i januar. Der ventes ifølge Bloomberg News en indkomststigning på 0,4 pct., men et fald i forbruget på 0,1 pct. Anlægsinvesteringerne er også genstand for nye nøgletal, som ventes at vise en stigning på 0,3 pct. i januar.