Aktier: Udsigt til revanche for S&P 500

Handlen med futures på de store aktieindeks op til åbningen af de amerikanske aktiemarkeder lægger torsdag op til revanche for det brede S&P 500-indeks efter onsdagens marginale fald på 0,1 pct. til 2113,86.

Læs mere
Fold sammen

Futuren på S&P 500-indekset handles før børsåbningen 0,1 pct. højere, og samme stigning ses for futures to på de to søsterindeks, Dow Jones med de tunge aktier, og Nasdaq, hvor teknologiaktierne holder til.

Overordnet vil torsdagens handel tage inspiration fra indkationer på styrken af den amerikanske økonomi udtrykt ved blandt andet inflationstal, som offentliggøres inden åbningen. De amerikanske forbrugerpriser ventes at være faldet med 0,1 pct. på årsbasis i januar, viser et estimat fra Bloomberg News.

Der kommer endvidere den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige fra USA, hvor der ventes en tilgang på 290.000 ledige. Samtidig vil opgørelsen over ordrer på varige goder i januar ifølge forventningerne vise en stigning på 1,6 pct.

Centralbankchefen Janet Yellen har i to taler i Kongressen tirsdag og onsdag givet udtryk for, at inflationen - og lønstigningerne - aktuelt er for lave til at begrunde amerikanske rentestigninger.

Selskabsspecifikt har Salesforce.com bragt sig i fokus med en kursstigning på 11,3 pct. i formarkedet. Selskabet, der handler med software, har opjusteret sine salgsforventninger til regnskabsåret 2015/16 efter lanceringen af nye forretningsområder og langsigtede kunderelationer.

Aktien i drillingsselskabet Transocean, der råder over verdens største flåde af borerigge, stiger 4,0 pct., efter at selskabet har rapporteret bedre end ventede kvartalsresultater som resultat af omkostningsbegrænsninger.