Aktier: Udsigt til positiv start og optimitisk stemning

Det peger i retning af en positiv indledning for den danske aktiehandel onsdag morgen, hvor både amerikanske og europæiske futures peger op.

På selskabssiden har analytikerne hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs sænket anbefalingen af aktien i medicoselskabet Coloplast til "neutral" fra tidligere "køb". Fold sammen
Læs mere

Herhjemme lukkede det danske C20 Cap-indeks tirsdag 0,1 pct. højere i 1055,88, hvilket dog ikke var nok til at passere rekorden i 1064,72 fra den 5. august.

Aktiefutures, der giver investorer mulighed for at spekulere i fremtidige indeksniveauer, ligger en times tid før handelsstart med stigninger, hvor de amerikanske af slagsen indikerer løft på omkring 0,2 pct., mens futures for det tyske DAX-indeks peger mod en stigning på 0,4 pct.

På selskabssiden har analytikerne hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs sænket anbefalingen af aktien i medicoselskabet Coloplast til "neutral" fra tidligere "køb". Det fremgår af data fra Bloomberg New. Analytikerne fastholder dog deres kursmål på 580 kr. Tirsdag lukkede Coloplast 1,1 pct. højere i 579 kr.

- Vi mener fortsat, at der er mere at komme efter i Coloplast, selv om prissætningen er i den dyre ende, og aktien er kommet godt igen. Selskabet forventes at levere en høj vækst de kommende år, skriver senioraktierådgiver Jesper Bamberger hos Nordea i en kommentar.

- Med årsregnskabet i sidste måned synes tingene at vende for Coloplast efter et udfordrende år, hvilket også har været med til at sende aktien op på det seneste. Vi ser således en god væksthistorie i dette kvalitetsselskab, men der er ikke plads til skuffelser med den dyre prissætning, hvilket kursreaktionen tidligere på året også vidner om, fortsætter han.

Interesse kan der komme om Novo Nordisk, som tirsdag lukkede 1,2 pct. højere i 393,70 kr. Medicinalvirksomheden oplyser i en pressemeddelelse, som er sendt ud i forbindelse med den årlige diabeteskonference arrangeret af den internationale diabetesorganisation, IDF, at en metaanalyse viser en overlegen effekt ved selskabets GLP-1-analog Victoza sammenlignet med en stribe diabetestabletter i klassen af SGLT-2-hæmmere.

Desuden løftede den amerikanske investeirngsbank Morgan Stanley sent tirsdag sit kursmål for medicinalaktien til 461 kr. fra 424 kr. Banken anbefaler fortsat "overvægt" af Novo Nordisk.

Blandt sidepapirerne kommer der regnskabsnyt fra Boconcept, der tirsdag endte 1,1 pct. højere i 274 kr. Møbelkæden afleverer i løbet af onsdagen regnskab for første halvår af regnskabsåret 2015/16. For hele året venter selskabet inden rapporteringen en vækst i omsætningen på 5 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 5-6 pct.

Desuden bliver der torsdag aflagt tal fra konvolutproducenten Intermail for fjerde kvartal af regnskabsåret 2014/15, og derfor er onsdag den sidste handelsdag, hvor investorerne kan positionere sig forud for regnskabet.

Intermail, der tirsdag lukkede 6,3 pct. højere i 23,50 kr., venter i regnskabsåret 2014/15 en omsætning i niveauet 365-375 mio. kr., og et EBITDA-resultat på 28-30 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet 13-15 mio. kr. og et resultat før skat på 6-8 mio. kr.