Aktier: Udsigt til positiv amerikansk åbning

Der er udsigt til en behersket positiv åbning på de amerikanske aktiemarkeder fredag, hvor investorerne skal tage stilling til en række kvartalsregnskaber fra flere amerikanske virksomheder, som er landet inden markedets åbning.

Læs mere
Fold sammen

Futures for de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger fredag middag alle over 0,2 pct.

Medicinalselskabet Mylan, der leverede regnskab for tredje kvartal forud for åbningen på Wall Street, kan fredag komme i fokus på baggrund af selskabets lidt blandede regnskab. Mens omsætningen skuffende en smule, så var indtjeningen i kvartalet bedre end ventet.

Regnskabet viste et justeret resultat på 1,43 dollar per aktie, hvilket var over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,38 dollar. Omsætningen nåede med 2,7 mia. dollar i kvartalet ikke helt op på markedets forventninger, der lød på 2,8 mia. dollar.

Aktien stiger i det amerikanske formarked 0,5 pct. til 46 dollar.

Amerikanske Phillips 66, der beskæftiger sig med raffinering og salg af olie, overgik klart forventningerne i tredje kvartal. Det stod klart, efter at selskabet fremviste regnskab fredag morgen, og aktien kan blive en af dem, som løber med investorernes opmærksomhed ved markedets åbning.

Det justerede resultat per aktie landede på 3,02 dollar per aktie, hvilket var markant bedre end analytikernes prognoser, der ifølge estimater fra Bloomberg News lød på 2,25 dollar per aktie.

Samlet set bidrager det til et justeret resultat på 1647 mio. dollar mod et overskud på 1140 mio. dollar i samme periode 2014. Resultatet er godt hjulpet på vej af en lavere oliepris.

Aktien stiger i formarkedet 1,3 pct. til 87,50 dollar.

I det amerikanske formarkedet stiger også aktierne hos rejsesitet Expedia og solcelleproducenten First Solar pænt.

Expedia stiger 6,6 pct. til 135,49 dollar, efter at selskabet har rapporteret en indtjening, der slog analytikernes forventninger. First Solar stiger ligeledes 12 pct. til 57,11 dollar, efter at selskabet torsdag aften annoncerede en indtjening, der slog tidligere forventninger.

Det lykkedes også tandpastaproducenten Colgate-Palmolive at klemme et regnskab ud, inden åbningen på Wall Street. Regnskabet formåede lige akkurat at leve op til analytikernes forventninger.

Selskabet leverede en indtjening per aktie på 72 cent i tredje kvartal. Og det var præcist, hvad analytikerne havde forventet, viser data indsamlet af Bloomberg.

Forbrugsproducenten havde desuden en omsætning på 4 mia. dollar i perioden, der kun med en lille margin ikke levede op til analytikernes estimater, som lød på 4,09 mia. dollar ifølge en rundspørge foretaget af Zacks.

Selvom selskabet nogenlunde lever op til analytikernes forventninger, lader markedet imidlertid til at tage imod det med nogen skepsis, idet Colgate-Palmolive-aktien i det amerikanske formarked falder 1,2 pct. til 68,40 dollar.