Aktier: Udsigt til pessimistisk åbning på Wall Street forud for Fed-møde

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder det amerikanske aktiemarked hen i åndeløshed torsdag. Futures på de ledende indeks på Wall Street ligger i små minusser, inden handlen går i gang, og der er dermed en vis pessimisme at spore hos investorerne.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset ligger til et fald på 0,3 pct., mens de tunge aktier i Dow Jones ligger til at dale med 0,2 pct., og Nasdaq-indekset ligeledes ligger til at glide med 0,2 pct.

Det, alle amerikanske investorer holder blikket stift rettet imod, er den amerikanske centralbanks møde. Torsdag aften dansk tid vil det munde ud i en udmelding, om centralbanken har besluttet at hæve renten for første gang siden 2006. Men der er stor uenighed omkring udfaldet.

- Det faktum, at der er usikkerhed omkring udmelding - ikke kun i markedet, hvor der må forventes usikkerhed, men også blandt økonomer - er et signal om, at Federal Reserves forsøg på gennemskuelig politik har været langt fra succesfuld, siger Paul Donovan, økonom i UBS, til CNN Money.

Faldet i de amerikanske futuremarkeder kommer ovenpå to dage med aktiestigninger på de amerikanske markeder.

På selskabssiden er der nyt fra Cablevision, Expidia, Orbitz, Air Products og Oracle.

Teleselskabet Altice vil købe amerikanske Cablevision Systems for 17,7 mia. dollar. Altice vil betale 34,90 dollar per aktie, hvilket er 22 pct. over onsdagens slutkurs på 28,54 dollar. I formarkedet drøner Cablevision 15,8 pct. frem til 33,06 dollar.

Også Expidia og Orbitz ser ud til at stige, efter det amerikanske justitsministerium har givet selskaberne tilladelse til at fusionere. Expidia og Orbitz' aktier stiger med henholdsvis 0,1 pct. til 124,74 dollar og 0,5 pct. til 11,98 dollar i det amerikanske formarked.

Air Products har meddelt, at selskabet vil udskille dets teknologienhed i en skattefri handel. Aktien stiger med 2,6 pct. til 142,25 dollar i formarkedet.

Oracle har rapporteret om en indtjening, der lader til at skuffe investorerne. I hvert fald dykker aktien med 2,3 pct. til 37,4 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk