Aktier: Udsigt til negativ åbning

Efter onsdagens pæne stigninger på det danske aktiemarked er der lagt op til en åbning med røde tal for de danske værdipapirer torsdag.

Foto: Henning Bagger. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Samlet set endte det danske eliteindeks, C20 Cap, 1,3 pct. højere i 1003,88 onsdag, og gårsdagens stigninger kom, efter at chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, tirsdag udtalte sig i bløde toner om pengepolitikken, og talen blev onsdag fulgt op af chefen i Federal Reserve of Chicago, Charles Evans.

Den positive stemning var fastholdt på de asiatiske markeder torsdag morgen, hvor de fleste aktieindeks var i grønt. Stigningerne er dog aftaget i løbet af morgentimerne, og umiddelbart før dansk børsåbning ligger de fleste asiatiske aktieindeks i minus.

Stemningen i USA ser også ud til at være vendt, da de amerikanske aktiefutures fra morgenstunden torsdag er i rødt med mindre fald på mellem 0,2-0,3 pct. Tyske DAX-futures falder også med 0,4 pct., og det tyder på, at det danske aktiemarked vil åbne med tendens til fald.

Blandt C20-selskaberne vil der være fokus på Genmab, der formentligt går en god dag i møde, efter at selskabet onsdag aften meddelte om, at virksomhedens kræftmiddel Darzalex fortsat viser gode resultater i behandlingen af knoglemarvskræft. Onsdag lukkede aktien 1 pct. højere i 858,50 kr.

Torsdag handles Vestas-aktien uden retten til udbyttet for 2015 på 6,82 pct. per aktie. Det vil formentligt kunne aflæses i aktiekursen, når det danske marked åbner. Aktien lukkede med en stigning på 2,6 pct. i 470,20 kr.

Uden for eliteindekset fragår der desuden udbytte i Grønlandsbanken på 55 kr. per aktie, mens Banknordik-aktien også handles uden retten til udbytte på 2 kr. per aktie. Aktierne lukkede henholdsvis med et fald på 1,2 pct. i 642 kr. og et fald på 0,4 pct. i 114,50 kr. onsdag.

Der er også flere regnskaber på programmet blandt selskaber uden for C20 Cap-indekset. Roblon fremlægger regnskab for første kvartal, og selskabet venter i 2015/2016 en omsætning i niveauet 250 mio. kr. og et resultat før skat på 25 mio. kr. Aktien endte 0,9 pct. lavere i 215 kr. onsdag.

Victoria Properties er klar med regnskabstallene for fjerde kvartal, og ejendomsselskabet venter et nettoresultat efter eftergivelse af skat på 0 euro. Aktien handledes uændret før børslukningen.

Også Nunamineral, som er i betalingsstandsning, fremlægger regnskab for fjerde kvartal torsdag, og selskabet venter et underskud på 85 mio. kr.

Bilforhandleren Andersen og Martini lukkede ændret onsdag, men venter derimod, at dagens årsregnskab for 2015 viser et årsresultat på mellem 2-5 mio. kr.

/ritzau/FINANS