Aktier: Udsigt til mindre fald ved børsåbningen på Wall Street

Der er udsigt til mindre fald på de amerikanske aktiemarkeder, når børserne åbner mandag.

Læs mere
Fold sammen

 

Det er i hvert fald det billede, der tegner sig, når man ser på de amerikanske aktiefutures, der falder mellem 0,2 pct. og 0,3 pct.

De amerikanske markeder lukkede fredag med pæne stigninger, og S&P 500-indekset sluttede med et plus på 1,6 pct. i 2022,19. De tunge aktier i Dow Jones steg 1,3 pct. til 17.213,31, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset gik 1,9 pct. op til 4748,47.

I Europa er der positiv stemning på samtlige aktiemarkeder mandag, og de asiatiske aktier endte også dagen med pæne stigninger.

SER FREM MOD RENTEMØDE

Ugens store fokuspunkt bliver Federal Reserves (Fed) rentemøde, der afsluttes onsdag. Her er spørgsmålet, om centralbanken øger den toneangivende rente, eller om centralbankchef Janet Yellen beslutter at udskyde den planlagte række af renteforhøjelser.

- Investorerne fordøjer en smule, efter den stærke oprejsning vi har set i de seneste uger, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er slut med stigningerne. Fokus flyttes nu til Feds møde, og der er stadig flere ubesvarede spørgsmål. Data har vist, at makroøkonomien er forbedret, og olieprisen er højere, men det afhænger stadig af, om du ønsker at se glasset halvt fuldt eller halvt tomt, siger John Plassard, senior aktiehandler hos Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

DEVON ENERGY OG FRESH MARKET I FOKUS

På selskabssiden vil der blandt være fokus på Devon Energy i kølvandet af, at S&P Dow Jones Indicies fredag aften annoncerede, at det vil fjerne selskabet fra S&P 100-indekset. Det skriver CNN Money. I formarkedet falder aktien 2,6 pct.

Supermarkedskæden The Fresh Market stiger omvendt hele 23,6 pct. før børsåbningen. Ifølge Bloomberg har Apollo Global Management accepteret at købe kæden for omkring 1,4 mia. dollar, og det oplyste mandag i en meddelelse, at aktionærer vil modtage et købstilbud på 28,50 dollar per aktie. Det er 24 pct. over Fresh Market-aktiens lukkekurs fredag. Supermarkedskæden har dog stadig mulighed for at tage i mod et bedre tilbud i 21 dage efter underskrivelsen af aftalen.

FMC Technologies kan også tiltrække sig positiv opmærksomhed, efter at finanshuset Goldman Sachs hævede anbefalingen af selskabets aktie til "køb" fra "neutral". Samtidig løftede banken kursmålet for aktien til 30,50 dollar fra 25 dollar, viser data fra Bloomberg. Aktien er endnu ikke handlet i formarkedet.