Aktier: Udsigt til lille pil ned i USA efter rekorduge

Det tegner til at blive en rolig åbning på Wall Street mandag, hvor pilen kan ende med at pege nedad, efter at de amerikanske aktier steg fredag og satte rekorder endnu en gang i såvel S&P 500-indekset som i Dow Jones- og Nasdaq-indeksene.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

I hvert fald peger de amerikanske aktiefutures målt på S&P-indekset på et fald i omegnen af 0,03 pct., mens Nasdaq-indekset peger på et fald på 0,4 pct.

Der kan komme medvind til de amerikanske olierelaterede aktier i mandagens handel, efter at olieprisen er steget til det højeste niveau siden 2015.

Det sker som følge af, at efter Opec-landene er nået til enighed om en begrænsning af olieproduktionen, har Saudi-Arabien signaleret, at landet er villig til at skære mere i olieproduktionen end oprindelig aftalt. Samtidig har ikke-Opec-lande med Rusland i spidsen aftalt at producere mindre olie næste år for at skabe bedre balance i oliemarkedet.

Det har sendt olieprisen op med 4,2 pct. til 56,6 dollar, og de amerikanske olieselskaber Marathon Oil og ConocoPhillips stiger henholdsvis 6,9 pct. og 4,2 pct. i det amerikanske formarked.

Den amerikanske flyproducent Boeing kan også komme i fokus mandag, efter at selskabet har indgået en milliardaftale med et iransk flyselskab.

Ifølge The Financial Times har Boeing solgt 80 fly til det nationale iranske flyselskab, Iran Air, for 16,6 mia. dollar.

Boeing falder 0,3 pct. i det amerikanske formarked.