Aktier: Udsigt til lille dyk med fokus på Pandora

Læs mere
Fold sammen

Pandora vil tirsdag være i fokus efter sit regnskab i et aktiemarked, der ventes at åbne en lille spids ned.

Den danske smykkekoncern har præsenteret et regnskab, der umiddelbart skuffede på hovedparten af hovedtallene i forhold til det ventede.

Generelt er ugen regnskabstung, og der ventes også tirsdag et fokus på onsdagens regnskabsaktuelle selskaber blandt andet Novo Nordisk og Lundbeck.

C20 Cap endte mandag med en lille stigning på 0,06 pct. til 1172,23. Den generelle tendens på markederne ude i verden er en anelse til den negative side. Udsvingene er dog små.

Efter dansk lukketid mandag fortsatte de amerikanske aktier en smule frem efter. Siden er der kommet skuffende kinesiske handelsdata, der har sendt de asiatiske aktier lidt ned, og samtidig ligger de amerikanske aktiefutures med fald på omkring 0,1 pct. i S&P-indeksets tilfælde.

Pandoras regnskab for andet kvartal skuffede på hovedparten af tallene i forhold til analytikernes forventningerne, og det vil ifølge aktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank give en negativ kursudvikling i aktien.

»Overordnet kører Pandora pænt. Og det er positivt, at USA retter sig lidt i kvartalet. Pandora fastholder da også sine forventningerne på helåret, men jeg tror alligevel, at aktien vil sætte sig lidt i dag. Ikke noget dramatisk - men med et par procent,« vurderer Frans Høyer.

Omvendt ser Sydbank mere positivt på tallene, og aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen vurderer, at aktien skal stige på baggrund af tallene. Især en forbedret udvikling i USA er værd at hæfte sig ved, påpeger han.

Smykkeaktien har været shortet igennem længere tid af primært amerikanske hedgefonde. Den endte tirsdag uændret i 752,50 kr.

Dong Energy, der mandag faldt 0,2 pct. og endte i 305 kr., meldte efter lukketid ud, at det har solgt halvdelen af havvindmølleparken Borkum Riffgrund 2 til Global Infrastructure for 8,7 mia. kr.

Som følge heraf løftede vindmølleproducenten sine forventninger til driftsoverskuddet (EBITDA) for hele 2017 til 17-19 mia. kr. fra 15-17 mia. kr. Ifølge flere banker - herunder Sydbank og Credit Suisse - er salgsprisen højere end ventet.

Der er tirsdag igen kursmålsændringer for DSV-aktien, som mandag atter lukkede i rekord 0,2 pct. i 444,90 kr. HSBC hæver til 483 kr. fra 457 kr., mens UBS løfter til 340 kr. fra 313 kr. Førstnævnte har ifølge Bloomberg en købsanbefaling, mens sidstnævnte fortsat anbefaler »sælg«.

Novo Nordisk kan komme i fokus tirsdag, da medicinalkoncernen leverer tal for andet kvartal onsdag, og det er derfor den sidste dag for investorerne til at positionere sig. Insulinproducenten faldt mandag med 1,2 pct. til 263 kr.

Medicinalkoncernen Lundbeck er ligeledes regnskabsaktuel onsdag. Lundbeck lukkede mandag i 386,80 kr. efter et fald på 1,5 pct.

Der er samtidig værd at holde øje med SAS, der tirsdag formiddag kommer med trafiktal. Mandag var der fokus på kollegaen Norwegian, der meldte om 6000 forsinkede fly i juli. SAS endte mandag i et plus på 1,3 pct. i 15,30 kr.

Københavns Lufthavn (KBHL) fremlægger tirsdag regnskab for andet kvartal. Københavns Lufthavne venter i 2017 et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før afskrivninger, der bliver »højere« end i 2016.

KBHL-aktien sluttede mandag i en stigning på 1,4 pct. til 5325 kr.