Aktier: Udsigt til lille aktiefest på Wall Street

Det tyder på, at det bliver med højt humør, når der tirsdag ringes ind til handel med aktier på Wall Street og Times Square.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Futures indikerer løft på de tre toneangivende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - på mellem 0,3 og 0,4 pct.

Handlerne kan se frem til, at et todages rentemøde indledes i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her er forventningen over en bred kam blandt markedsaktørerne, at centralbanken vil hæve den ledende rente.

Markedet indregner en 100 pct. sandsynlighed for, at renten vil blive hævet, og samtlige af de 77 økonomer, som Bloomberg har adspurgt, venter, at renten vil blive hævet med 0,25 pct.point til 0,5-0,75 pct.

Det er derfor de efterfølgende kommentarer fra centralbanken, som formentlig vil løbe med overskrifterne, og som markedsaktørerne vil finkæmme for indikationer om, hvor mange stramninger markedet kan se frem til i løbet af 2017.

OLIEPRISEN FORTSÆTTER STIGNING

Samtidig kan handlerne tirsdag på deres skærme fortsat se prisen på olie stige. Den amerikanske referenceolie, WTI, løftes for fjerde handelsdag i træk. Prisen er steget, siden sammenslutningen af olieeksporterende lande Opec i slutningen af november blev enig om at reducere produktionen af den sorte råvare. Forud for Opec-mødet skulle der lidt over 45 dollar til at købe en tønde olie.

Tirsdag lyder vurderingen fra Det Internationale Energiagentur, IEA, at det globale oliemarked vil gå fra overskudsproduktion til underskud i første halvdel af næste år, efterhånden som Opec-landene og andre olieproducenter begynder at skære i produktionen.

På selskabssiden kan handlerne, når de åbner for deres bøger, notere sig, at flyproducenten Boeing har meddelt, at den vil øge sit udbytte og samtidig annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 14 mia. dollar.

Boeing-aktien stiger med 2,3 pct. i det amerikanske formarked.

Mindre godt nyt er der for sundhedsdata-analysefirmaet Inovalon Holdings, som har fremlagt regnskab for tredje kvartal. Det var godt nok bedre end ventet på både top- og bundlinjen, men bød samtidig på en nedjustering af forventningerne til omsætningen.

Inovalon-papiret rasler ned med 38,1 pct. i formarkedet.