Aktier: Udsigt til let vigende aktier efter fald i USA

Pilen ser ud til at ville pege en smule ned for det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor en lille håndfuld mindre selskaber er klar med regnskaber for første kvartal.

Mandag lukkede C20 Cap-indekset samlet 0,1 pct. højere i 1025,81 efter at have indledt dagen med et lille fald.

Det amerikanske aktiemarked lukkede mandag med små fald, efter at den sene handel viste vigende interesse og sivende priser. Tirsdag morgen svinger de amerikanske aktiefutures tæt omkring nulpunktet, hvilket er med til at indikere en tøvende start for aktiemarkedet herhjemme.

Desuden falder den tyske Dax-future 0,5 pct. tirsdag morgen.

INTERESSE FOR GENMAB OG VESTAS

Blandt de store selskaber i C20 ventes mandagens fokus på biotekselskabet Genmab at fortsætte. De pæne resultater i et studie med kræftmidlet Darzalex bliver fulgt op af en europæisk markedsføringsgodkendelse. Aktien lukkede mandag med et plus på 6,6 pct. i rekordhøje 1205 kr.

Vindmølleproducenten Vestas vil være i fokus tirsdag, hvor der bliver afholdt en stor vindkonference i USA. Allerede mandag fik investorerne dog nyt fra den front, da den tyske Vestas-konkurrent Nordex kom med regnskab for første kvartal. Vestas faldt mandag 0,7 pct. til 439,90 kr.

NOVO TIL FDA-EKSAMEN

Tirsdag skal de amerikanske sundhedsmyndigheder - FDA - vurdere sikkerhed og effekt af Novo Nordisks diabetes 2-kombinationsbehandling Xultophy. Ekspertpanelet skal efterfølgende give et bud på, om midlet kan anbefales til godkendelse i USA. Novo Nordisk faldt 0,9 pct. til 355,90 kr. mandag.

Entreprenørselskabet Arkil kom i modvind mandag, efter at Banedanmark ophævede en sporombygningskontrakt med konsortiet Strukton Rail om arbejde på Østfyn. Arkil har en andel på 50 pct. i samarbejdet, og den tabte kontrakt ventes at påvirke selskabets forventninger til omsætning og resultat negativt. Arkil faldt 6,6 pct. til 1018 kr.

Der er kommet grus i maskeriet på Novozymes' italienske prestigefabrik. Dagbladet Børsen skriver, at Novozymes' satsning på verdens første fabrik for industriel produceret andengenerations bioethanol har udviklet sig til en stor fiasko. Fabrikken er nedskrevet til nul, samtidig med at massive produktionsvanskeligheder fortsat hærger. Novozymes-aktien steg 0,1 pct. til 319,60 kr.

BRØNDBYS MÅL SVÆRERE AT NÅ

Fodboldklubben Brøndby IF er regnskabsaktuel, men klubben har allerede meddelt, at første kvartal har givet et underskud på omkring 20 mio. kr. Selskabet venter et underskud før skat på 15-25 mio. kr. i år - dog under forudsætning af, at klubben ender i top-tre i Superligaen. Med gårsdagens nederlag til Viborg er målsætningen blevet sværere at nå. Brøndby-aktien lukkede uændret i 0,81 kr.

Også æggebakkeproducenten Hartmann, landbrugs-koncernen Firstfarms og industriselskabet Skako er klar med regnskabstal for første kvartal tirsdag.

Der fragår desuden udbytte på 1500 kr. i aktien i Speas. Mandag lukkede Speas i 14.200 kr. efter en stigning på 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk