Aktier: Udsigt til kursfald ved start af regnskabssæson

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har sparket gang i regnskabssæsonen torsdag morgen med en opjustering for 2015/16. Koncernen venter nu en organisk salgsvækst på 9-11 pct. mod tidligere 8-10 pct.

Onsdag aften kunne koncernen melde op et opkøb af amerikanske NPC Physiology Holding og Guardian Food for 185 mio. dollar, eller næsten 1,3 mia. kr. Opkøbet betyder, at selskabet sløjfer udbytte og aktietilbagekøbsprogrammer.

- Jeg tror, at fokus vil rette sig på opkøbet til kerneforretningen. Alt i alt tror jeg, at det vil give et plus for aktien i dag, siger Michael Borre, der er chefaktiespecialist i Nordea, til Ritzau Finans.

Chr. Hansen steg med 2,7 pct. til 415 kr. onsdag.

Overordnet er der dog udsigt til en negativ åbning på det danske aktiemarked torsdag, efter at de amerikanske markeder endte onsdagen med fald, og den negative stemning ser ud til at fortsætte i Asien, hvor samtlige af de toneangivende indeks alle ligger med fald. Den tyske DAX-future ligger torsdag morgen til et fald på 1,2 pct.

- Man kan sige, at der ligger en dyne af tristhed over de finansielle markeder. Og herhjemme ser vi nok fald efter forholdsvis store fald på børserne i USA og i Asien efter dansk lukketid onsdag, siger Michael Borre og uddybder:

- Selv om de amerikanske aktiefutures ligger til plusser lige nu, er det ikke nok til at udradere faldet i går. Så pilen peger overordnet ned.

Onsdag endte det danske aktieeliteindeks dagen med et beskedent fald, efter at have ligget i plus dagen lang. Samlet set faldt C20 Cap-indekset 0,2 pct. til indeks 991,61.

Nordea mener også, at der kan komme fokus på A.P. Møller-Mærsk igen i dag, fordi der fortsat er bekymringer om olieprisen og om væksten i Kina.

- Det er de ting, der rammer en aktie som A.P. Møller-Mærsk. Men nu har den aktie fået så mange stryg, og alt det dårlige er indregnet, så vi mener, det er på tide at hæve vores anbefaling til "køb". Det er ikke, fordi vi tror, at olieprisen stiger til 50 dollar, og at fragterne stiger, siger Michael Borre.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk faldt onsdag med 0,1 pct. til 8010 kr.

Servicekoncernen ISS kan glæde sig over, at storbanken UBS har løftet kursmålet til 240 kr. fra 225 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. Onsdag faldt ISS 0,9 pct. til 234,60 kr.

Carlsberg, der faldt med 2 pct. onsdag til 558 kr., har torsdag morgen fået løftet kursmålet af amerikanske Morgan Stanley til 530 kr. fra 500 kr. Anbefalingen "undervægt" fastholdes.

Udenfor eliteindekset kommer Roblon, der gik 0,4 pct. frem til 240 kr. onsdag, med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet venter for regnskabsåret en omsætning i intervallet 220-230 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 20-25 mio. kr.

Intermail er ligeledes saktuel torsdag med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Selskabet venter i året en omsætning i niveauet 350-370 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 25-30 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet 12-17 mio. kr. og et resultat før skat på 3-8 mio. kr. Aktien lå uændret onsdag i 25 kr.

Der kan også komme lidt røre om ALK-Abelló, efter at det amerikanske finanshus Jefferies har set nærmere på aktien, der faldt med 2,9 pct. til 937 kr. i onsdagens handel. Analytikerne hos finanshuset har fundet anledning til at løfte kursmålet til 1150 kr. fra 1000 kr., og der er fortsat klistret en købsanbefaling på aktien.

Fokus kan torsdag også rette sig mod SSBV-Rovsing, der onsdag var kometen på den danske aktiehimmel. Rovsing underskrev på dagen en kontrakt med sit amerikanske partnerselskab om underleverancer til et amerikansk rumfartsselskab til en værdi af 1,58 mio. dollar, svarende til knap 10,9 mio. kr. Rovsing-aktien tordnede onsdag 38 pct. frem til 0,19 kr.