Aktier: Udsigt til indeksrekorder i USA fredag

De amerikanske aktier ser ud til at åbne i positivt territorium og dermed udbygge stigningerne fra torsdag. Futures på de tre store indeks peger på stigninger på 0,2-0,3 pct.

S&P500-indekset er kun ganske få point fra rekord og Nasdaq er ganske tæt på det højeste niveau siden umiddelbart før dot-com-boblen brast lige efter årstusindeskiftet.

Torsdag sluttede med et plus på 1,0 pct. i S&P 500-indekset, hvilket sendte indekset til 2088,48. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en lidt mindre stigning på 0,6 pct. i 17.972,38. Nasdaq-aktierne blev dagens topscorer med et løft på 1,2 pct. til 4857,61.

- Det amrikanske marked drager fordel af den fortsatte forbedring af økonomien i Europa, hvor dagens gode BNP-tal fra Tyskland underbygger den positive stemning, siger CIO Otto Waser i R&A Research & Asset Management i Zürich til Bloomberg News.

Der er relativt stille på regnskabsfronten, men Kraft Foods kan tiltrække opmærksomhed efter at have rapporteret et skuffende kvartal med et tab på 398 mio. dollar. Aktien falder 2 pct. i formarkedet.