Aktier: Udsigt til grønt comeback i USA

Læs mere
Fold sammen

Der er udsigt til pæne stigninger på de amerikanske børser fra åbningen tirsdag, efter en fredag der endte med fald på omkring 1 pct. Mandag var de amerikanske markeder lukket på grund af Labor Day.

Halvanden time før tirsdagens åbning på Wall Street ligger futures for de tre ledende indeks, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq 100, med indeksstigninger på omkring 1,6 pct.

Det er aktierne hos Apple, Paypal og Freeport-Mcmoran, der leder an i formarkedet med stigninger på mellem 2-5 pct.

Også Microchip Technology-aktien stiger pænt i tirsdagens formarked med 5,4 pct., efter at selskabet har opjusteret forventningerne til omsætning og indtjening i indeværende regnskabskvartal, der løber frem til udgangen af september.

Meredith Corp.-aktien ventes ligeledes at være i fokus i tirsdagens handel, efter at Media General har offentliggjort, at de vil købe selskabet i en handel, der værdisætter selskabet til omkring 2,4 mia. dollar, svarende til lidt over 16 mia. kr.

Fra USA kom der tirsdag tal for NFIB-indekset, der er erhvervstillidsindekset for små virksomheder i USA. Tallene for august viste et indeks på 95,9. Det var marginalt lavere end de 96,0, som analytikerne havde ventet, efter at tilliden måneden før blev opgjort til 95,4. I den seneste tid har tilliden svunget mellem indeks 95 og 100.

NFIB-indekset ventes dog ikke at få den store betydning for dagens amerikanske handel, da indekset ikke afviger betydeligt fra det forventede.