Aktier: Udsigt til græsk løsning giver aktier medvind

Optimismen holder tilsyneladende stand omkring de græske gældsforhandlinger, og det vil formentlig afspejle sig i nye stigninger på aktiemarkederne tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Og med den fornyede optimisme kan det betyde, at C20 Cap-indekset igen er på vej op og krydser indeks 1000. Mandag steg C20 Cap med 2,4 pct. til 998,5.

Der var ifølge EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker mandag aften tegn på, at der kan komme en græsk aftale i stand i løbet af indeværende uge. Og bare signalet om, at der måske er en løsning på vej, er noget, investorerne kan lide.

- Usikkerheden omkring den græske gældssituation har ligget som en dyne over de europæiske aktiemarkeder de senest par måneder, men lidt lys for enden af tunnelen sendte i går de europæiske aktier til vejrs anført af de græske, der steg knap 10 pct., skriver seniorstrateg Tine Choi Danielsen fra Nordea i en kommentar.

- Så længe der er håb om en aftale, og meldingerne fra EU er positive, vil det understøtte aktiemarkederne, hvorfor vi kan se frem til endnu en dag med positiv stemning på aktiemarkederne, påpeger hun.

TDC var mandagens topscorer på børsen med en fremgang på 4,6 pct. til 51,65 kr. Stigningen kom blandt andet efter fusionssnak i den franske telesektor. Samtidig kan der være en smule grus i maskineriet for den planlagte fusion mellem konkurrenterne Telenor og Teliasoneras danske forretninger. Ifølge Reuters vil EU-Kommissionen nemlig lægge pres på de to selskaber for at gøre indrømmelser i den planlagte sammenlægning i Danmark.

Men trods det nedjusterer Nomura tirsdag TDC-aktien til "reducer" fra "neutral", og sænker kursmålet med 3 kr. til 46 kr.

A.P. Møller-Mærsk kan komme i fokus, efter at aktien steg med 1,9 pct. til 12.290 kr. mandag, da selskabet nu kan mærke konsekvenserne af opbremsningen i oliebranchen. 180-190 ansatte i Maersk Drilling i Norge mister jobbet, fordi to rigge går af kontrakt i efteråret, og en tredje skifter til en ny kunde.

Novozymes, der steg med 1,4 pct. mandag til 316,30 kr., er meget begejstret for samarbejdet med den amerikanske landbrugsgigant Monsanto. Over for Børsen melder man, at et fælles projekt om at øge produktiviteten i landbruget kan gå hen og blive større end enzymforretningen på lang sigt.

Udenfor C20 Cap-indekset kan der kommer fokus på Banknordik, der steg med 1,3 pct. til 117 kr. mandag, efter selskabet har oplyst, at man vil sælge den islandske forsikringskoncern Vørdur for at blive et mere fokuseret selskab, både strategisk og geografisk set. I første omgang sælges 51 pct., og senere 49 pct. af aktierne i Vørdur, og pengene skal bruges til udbytte til aktionærerne.

Der kan også være rettet et øje eller to mod Stylepit, der i mandagens handel steg med 1,5 pct. til 0,47 kr. Tirsdag holder selskabet generalforsamling for at vælge nye medlemmer til bestyrelsen, som efterhånden er nede på én person, og formelt godkende planerne om en aktieemission, der skal puste liv i selskabet.

SAS kan være på vej med strukturelle ændringer. I hvert fald er fremtiden for det finske datterselskab Blue1 uvis, siger direktør Rickard Gustafson i Børsen. SAS-aktien steg i mandagens handel med 0,8 pct. til 12,20 kr.