Aktier: Udsigt til flad dansk åbning

Rentefald på obligationsmarkederne fredag og en rentenedsættelse i Kina søndag har skabt en positiv stemning på langt de fleste aktiemarkeder.

Euro Stoxx-indekset steg med hele 2,62 pct. i fredags, og mandag morgen ser ikke ud til, at luften er gået helt ud af ballonen, da den tyske Dax future stiger beskedent. Det er dog meget marginalt, og mens de tyske markeder ser ud til at åbne i lysegrønt terræn, falder Euro Stoxx 50 future 0,2 pct.

Aktierne kan heller ikke vente megen makrohjælp mandag, da ikke kommer væsentlige nøgletal, og derudover er der ingen af virksomhederne i C20 Cap-indekset, der kommer med regnskab før tirsdag, hvor Carlsberg og Pandora fremlægger præstationen i første kvartal.

Det er der dog også allerede varmet godt og grundigt op til, for begge aktier har fået hævet kursmålet af flere finanshuse i den seneste tid

JP Morgan løfter mandag kursmålet for bryggeriet til 530 kr. fra 425 kr. og fastholder anbefalingen "underweight". ABG Sundal Collier løfter kursmålet til 650 kr. fra 530 kr. og fastholder anbefalingen "hold". Carlsberg B lukkede fredag i 621,50 kr.

Pandora fik derimod en stribe nye kursmål i sidste uge, og fredag var der indsamlet fire nye kursmål for smykkeselskabet, der i sidste uge oplyste markedet om en skatteregning på 995 mio. kr. på grund af en sag om transfer pricing. Trods sagen fortalte Jyske Bank fredag, at Pandora meget vel kan komme med en opjustering i forbindelse med regnskabet tirsdag.

Tre af de tunge drenge i det danske eliteindeks; Coloplast, TDC, DSV er alle kommet med regnskab for første kvartal, og det har fået Økonomisk Ugebrev Formue til at begå en mindre analyse af selskabernes aktuelle værdisætning.

Analyserne er faldet mest fordeltagtigt ud for DSV, som ugebrevet mener handles med en uretfærdig rabat i forhold til udenlandske konkurrenter. DSV lukkede fredag i 229 kr. og er siden nytår steget med 21,7 pct.

Til gengæld mener ugebrevet, at Coloplasts markedsværdi er løbet fra selskabets fundamentale værdi. Coloplast-aktien lukkede fredag i 519 kr. efter at være faldet omkring 3 pct. oven på regnskabet.

- En markant højere værdiansættelse end hos sammenlignelige konkurrenter og en stigning i aktiekursen, som de seneste to år ikke har stået i et rimeligt forhold til den bagvedliggende vækst i indtjeningen, tænder advarselslamperne, skriver Økonomisk Ugebrev Formue om Coloplast.

TDC er heller ikke populær i øjeblikket, da regnskabet i sidste uge viste, at teleselskabets forretningsomfang - renset for en stort milliardopkøb i Norge - svinder.

- Aktien handler til en P/E på 13 for 2015, og det er i vores øjne ikke billigt for en forretning i tilbagegang, konkluderer ugebrevet, der vil se en bedring i konkurrencesituationen på mobilområdet, før vurderingen af TDC skal revideres igen.

Mandag kan der også komme fokus på FLSmidth, der overraskede de fleste fredag - herunder en række hedgefonde, som havde shortet aktien - med et stærkt regnskab. FLSmidth sluttede fredag med en stigning på 8,8 pct.

Mandag kommer der periodemeddelelse fra Copenhagen Network, mens tre mindre banker - Totalbanken, Møns Bank, Jutlander Bank - kommer med regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk