Aktier: Udsigt til famlende åbning med negativ tendens

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiehandlere vakler mellem plus og minus op til åbningen af de amerikanske finansmarkeder tirsdag eftermiddag.

Handlen med futures på de tre toneangivende aktieindeks udvikler sig i forskellig retning med plus på 0,2 pct. for teknologiindekset Nasdaq, men minus 0,1 pct. og 0,02 pct. for henholdsvis det brede S&P 500-indeks og de tungeaktoier i Dow Jones-indekset.

Tirsdagens nøgletal byder på data for forbrugertilliden i september, som ifølge Bloomberg News ventes at falde til 120 fra 122,9 i august. Tallet offentliggøres halvanden time efter åbningen, og samtidigt kommer der tal for salget af nye boliger, som ventes at stige til 585.000 fra 571.000 måneden før omregnet til årsniveau.

Men mere vigtig er talen fra chefen for centralbanken, Federal Reserve, Janet Yellen i Cleveland, Ohio tirsdag aften. Inflation, usikkerhed og pengepolitik er temaet for talen.

Og under begivenhederne lurer fortsat usikkerhed foranlediget af ordkrigen mellem USA og Nordkorea, som mandag var baggrund for fald i alle tre indeks.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et minus på 0,2 pct. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede også med et tab på godt 0,2 pct., og Nasdaq-indekset endte dagen med et fald på knap 0,9 pct. i 6370,59.

Tirsdag er der regnskaber fra blandt andet sportsbeklædningsgiganten Nike, der ligger beskedne 0,1 pct. højere i formarkedet, fra krydstogtoperatøren Carnival Corp, der falder 0,4 pct. op til åbningen og fra Micron Technology, der stiger 0,9 pct. før handelsstart.

/ritzau/FINANS