Aktier: Udsigt til fald på dag med mindre regnskaber

Der er udsigt til en rolig åbning på det danske aktiemarked fredag, hvor pilen dog kan komme til at pege ned ved børsåbningen.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag lukkede i USA lukkede S&P 500- og Nasdaq-indekset med marginale fald på henholdsvis minus 0,1 pct. og minus 0,5 pct. Aktierne i Dow Jones steg til gengæld knap 0,1 pct., mens de amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,3 pct. fredag morgen.

Der er også kursfald på de asiatiske aktiebørser, og omkring klokken otte falder de asiatiske indeks mellem 0,5 pct. og 1,1 pct. Det indikerer, at der også er røde kurser i vente for de danske aktier.

De tyske DAX-futures går desuden ned med 0,5 pct. fra morgenstunden.

Torsdag eftermiddag holdt de danske aktier sig i grønt det meste af dagen, men i de sidste handler satte mismodet ind, og det danske C20 Cap-indeks endte med et fald på 0,1 pct. til 1006,12.

Flere mindre regnskaber

En travl uge på fondsbørsen sluttes af fredag med en række mindre regnskaber. Det første i rækken var fra biotekselskabet Bavarian Nordic, der før børsåbningen fremlagde regnskabstal for første kvartal.

Selskabet fastholder sine forventningerne til hele året, efter at første kvartal bød på et nettounderskud på 129 mio. kr. mod et overskud på 45 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen i første kvartal landede på beskedne 23 mio. kr. mod 235 mio. kr. i de første tre måneder af 2015. Forsknings- og udviklingsomkostninger var på 104 mio. kr. i kvartalet, hvilket var et fald fra 119 mio. kr. Aktien steg 3,2 pct. til 260 kr. forud for regnskabet torsdag.

It-virksomheden NNIT er også klar med tal for første kvartal, og forud for regnskabet venter selskabet en omsætningsvækst i faste valutakurser på "mindst" 5 pct. og en overskudsgrad på 10-11 pct. i 2016

Også Djurslands Bank fremlægger første kvartalsregnskab fredag, og banken venter i hele 2016 et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i intervallet 75-90 mio. kr. Aktien lukkede 1,9 pct. højere torsdag i 211 kr.

Selskabet Chemometec er en smule længere fremme i sit regnskabsår, og virksomheden, der producerer apparater til celletælling, fremlægger i løbet af formiddagen regnskab for tredje kvartal. Selskabet venter en omsætning på 78-82 mio. kr. i hele regnskabsåret og et driftsresultat (EBITDA) på 19-25 mio. kr. Torsdag steg aktien 10,6 pct. til 39,70 kr.

Pandora og Mærsk i fokus

I eliteindekset kan Pandora igen fredag løbe med noget af opmærksomheden, efter at Royal Bank of Canada som den seneste i rækken har opjusteret kursmålet for aktien til 1200 kr. fra 1100 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform". Efter de gode resultater fra første kvartal, som tirsdag medførte en opjustering, har analytikerne stået i kø for at opjustere kursmålet for aktien. Pandora-aktien faldt dog 0,1 pct. til 948,50 kr. torsdag.

A.P. Møller-Mærsk kan også komme i fokus, da olieprisernes stigning er sat en smule på pause. Samtidig rygtes det, at en ny alliance blandt nogle af de store asiatiske og europæiske containerrederier er på vej fredag. Aktien lukkede torsdag med et fald på 0,1 pct. til 8710 kr.