Aktier: Udsigt til fald efter fald i USA, Asien og futures

Der er udsigt til pæne fald på aktiemarkedet, når handlen bliver åbnet onsdag morgen. Signalerne fra USA, Asien og futures peger også i den retning.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De amerikanske aktier faldt efter dansk lukketid. S&P 500 med omkring 0,8 pct. Asiatiske aktier viser generelt fald onsdag morgen og futures på de tre toneangivende amerikanske indeks ligger med fald på omkring 0,1 pct. Nasdaq-futures peger dog ned med 0,3 pct. Også Dax-futures åbner i negativt territorium med et fald på 0,6 pct.

Tirsdag faldt i C20 Cap-indekset med 1,2 pct. til 1154,17 med kun Jyske Bank i fremgang.

Onsdag er som de foregående dage uden store planlagte nyheder.


VENTER PÅ NYT FRA HACKEDE MÆRSK
Dagens væsentligste selskabsspecifikke nyheder ventes at komme fra Mærsk med udgangspunkt i tirsdagens globale hackerangreb, der også ramte container- og oliekonglomeratet. Nu afventer markedet oplysninger om skadernes omfang hos selskabet og perspektiverne for genoptagelse af de ramte aktiviteter. Onsdag før åbningen foreligger intet konkret nyt fra koncernen om angrebet.

Mærsks B-aktien faldt 0,5 pct. til 12.830 kr. tirsdag.

Nets, der faldt 1 pct. til 128,70 kr. kan blive påvirket af meldingen, om at den svenske konkurrent Klarna får den danske modemilliardær, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen og den amerikanske kreditkortgigant Visa som investorer og strategiske samarbejdspartnere. Det skriver Børsen.

Bankerne kan blive positivt påvirket af stigende renter. Danske Bank faldt tirsdag 0,6 pct. til 249,10 kr., Nordea faldt 0,7 pct. til 82,20 kr., mens Jyske Bank steg 0,3 pct. til 367,20 kr. Tirsdag steg de europæiske renterne markant på begge sider af Atlanten, og fortsætter tendensen i onsdagens europæiske marked, kan det gavne bankerne, der har bedre indtjeningsmuligheder i et højrentemiljø.

På de amerikanske børser var teleselskaberne blandt taberne efter stigninger mandag. Store selskaber som AT&T og Verizon faldt op til et par procent, og det kan smitte af på TDC, der tirsdag faldt 1,9 pct. til 38,50 kr.


BAVARIAN SLÅR TI ÅR GAMMEL REKORD
I tirsdagens negative marked var Bavarian blandt vinderne med en stigning på 3,4 pct. til rekordniveauet 398 kr. Selskabet offentliggjorde tirsdag foreløbige data fra et fase 2-studie, der styrker håbet om, at biotekselskabet kan være på vej med en blockbuster, ifølge finanshuset Jefferies.

Forsøget med vaccinen MVA-BN RSV mod respiratorisk syncytialvirus (RSV) har nemlig vist positive resultater i et forsøg med 421 ældre deltagere.

Jefferies ser et topsalgspotentiale for vaccinen på 1,3 mia. dollar svarende til 35 pct. af markedet for netop den type vacciner, hvilket giver en værdi på omkring 45 kr. per Bavarian-aktie.

Onsdag har Nordea opjusteret kursmålet på aktien ifølge Bloomberg News til 490 kr. fra 440 kr. Anbefalingen er fortsat køb.