Aktier: Udsigt til dansk aktierevanche på fondsbørsen

De danske aktier ventes mandag at tage revanche fra fredagens aktiefald, hvor det danske C20 Cap-indeks dykkede 2,0 pct.

Læs mere
Fold sammen

Futures for det tyske DAX-indeks indikerer en stigning på 0,9 pct.

- Aktierne skal op her fra morgenstunden, og investorerne vil rette opmærksomheden mod Genmab, siger chefaktierådgiver hos Nordea, Torben Høyer, til Ritzau Finans.

I USA får Genmab og partneren Janssen Biotech medvind fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, der har givet kræftlægemidlet Daratumumab særstatus. FDA har givet midlet "Priority Review"-status, hvilket sikrer en hurtigere vej gennem godkendelsesprocessen. Den vejledende deadline er nu 9. marts 2016, hvilket dog ikke er en garanti for færdigbehandling.

- Nyheden er helt på linje med vores forventninger, men ikke desto mindre er det klart positivt. Ligeledes er det vores klare forventning, at Daratumumab ender med at blive godkendt af myndighederne inden for seks måneder, siger Torben Høyer, der vurderer, at Genmab-aktien vil stige pænt fra starten af mandagens handel.

Fredag lukkede Genmab-aktien med et fald på 2,5 pct. i 612,50 kr.

På det mere generelle plan lurer usikkerheden om den kinesiske vækst fortsat, og usikkerheden blev ikke ligefrem dæmpet mandag morgen, da det nationale statistikbureau i Kina skruede en smule ned for væksttallene fra 2014. Hidtil har væksten for sidste år lydt på 7,4 procent, men det tal er nu blevet nedjusteret til 7,3 procent, skriver Reuters.

Det vil dog ikke trække aktierne ned i mandagens handel, vurderer chefaktierådgiveren.

- Vækstniveauet er allerede på langt højere niveauer, end vi kommer til at se fremover, så jeg tror ikke, at det kommer til at gøre den store forskel. I stedet vil investorerne fokusere på denne uges kinesiske nøgletal, herunder handelstal tirsdag og inflation torsdag, påpeger Torben Høyer.

Vindmølleproducenten Vestas får en god anbefaling med på vejen fra Nordea. Bankens Vestas-analytiker har været på besøg hos selskabets underleverandører i USA og kan bekræfte, at der er fuld fart på det amerikanske vindmarked. De positive oplevelser i USA underbygger den gode historie for Vestas, fortæller chefaktierådgiveren.

Grossistkoncernen Solar er ikke længere en anbefalelsesværdig aktie, mener analytikerne i finanshuset HSBC. Nu skæres anbefalingen til "hold" fra tidligere "køb", rapporterer Bloomberg News, og aktien kan således komme i fokus i mandagens handel.

Forud for børsåbningen mandag viste statistik for tysk industriproduktionen en fremgang på 0,7 pct., hvilket var dårligere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en fremgang på 1,1 pct. Dog er udviklingen markant bedre end i juni, hvor tallet viste en tilbagegang på 1,4 pct.

Katrine Overgaard tager pulsen på aktiemarkederne