Aktier: Udsigt til dans på stedet

De danske aktiemarkeder ser ikke ud til at lave den store kursdans, når de åbner torsdag.

Foto: Christian Als. De danske aktiemarkeder ser ikke ud til at lave den store kursdans, når de åbner torsdag. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset sluttede onsdag 0,6 pct. højere i 1025,47, hvilket var under 0,5 pct. fra den seneste lukkerekord på 1030,34 onsdag i sidste uge, og også i resten af Europa og på den anden side af Atlanterhavet var der fremgang på aktiemarkederne.

Euro Stoxx-indekset steg onsdag 0,5 pct., ligesom der var glade dage i USA, hvor de toneangivende aktieindeks steg pænt og nærmede sig rekordniveau, men det ser ud til, at de europæiske aktiemarkeder torsdag er mindre entusiastiske, selv om de amerikanske aktiefutures er i beskedent positivt terræn.

- Vi venter, at de europæiske aktiemarkeder vil åbne stort set uændret op, skriver Sydbank i en analyse torsdag morgen.

Bang & Olufsen kommer torsdag med regnskab for tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår 2014/15. Spørgsmålet er dog, hvor meget nyt meddelelsen vil bringe, da B&O i marts først nedjusterede og derefter fremlagde foreløbige regnskabstal i forbindelse med salget af B&O Automotive.

Ingen af de store danske virksomheder kommer med regnskabstal på en dag, hvor investorerne især vil afvente de amerikanske ledighedstal, som offentliggøres 14.30 dansk tid og giver et lille fingerpeg om, hvordan verdens vækstlokomotiv har det.

ISS og Rockwool handler begge uden retten til udbytte i dag, og det vil afspejle sig i aktiekurserne, mens Sydbank kan glæde sig over, at kollegerne hos Nordea har hævet kursmålet for den sønderjyske bank til 290 kr. fra 235 kr. og gentager anbefalingen "køb".

Mindre glade er de formentlig i Bagsværd, hvor Novo Nordisk kan notere sig, at den franske storbank Société Générale har indledt dækningen af selskabet med at anbefale aktionærerne at sælge deres Novo-aktier. Société Générale har sat et kursmål på 350 kr. for Novo-aktien, der onsdag aften kostede 387,7 kr.

Den franske banks holdning divergerer fra størstedelen af analytikerne, hvor 21 analytikere ifølge Bloomberg har en købsanbefaling på Novo-aktien, 13 forholder sig neutralt, og to anbefaler at sælge.

Også forsikringsselskabet Tryg, der onsdag faldt 4,5 pct., kan blive mærket af, at Goldman Sachs har sænket sit kursmål for forsikringsaktien til 800 kr. fra 830 kr.

I den maritime del af det danske aktiemarked må rederiet Norden notere sig, at ABG Sundal Collier sænker anbefalingen til "hold" fra "køb" og kursmålet til 160 kr. fra 175 kr.

Bedre ser det ud for Carlsberg, hvor Nordea har hævet kursmålet til 675 kr. fra 550 kr., efter den russiske rubel er blevet styrket.

/ritzau/FINANS