Aktier: Udsigt til bred negativ stemning i USA

Der er udsigt til røde tal på de amerikanske aktiemarkeder, når børserne i USA åbner mandag.

De store aktiefutures ligger med fald på mellem 0,2 pct. og 0,3 pct. På de europæiske markeder er der en bred negativ stemning hen på eftermiddagen, og de asiatiske aktieindeks lukkede ligeledes med mindre dyk, hvilket har smittet af på de amerikanske aktiefutures.

Fredag lukkede de store aktieindeks i USA en smule blandet. S&P 500-indekset lå uændret ved børslukningen i 2091,58, de tunge aktier i Dow Jones steg godt 0,1 pct. til 18.003,75, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et minus på knap 0,8 pct. i 4906,23.

På selskabssiden kan opmærksomheden samle sig om selskabet Xerox, der blandt andet er kendt for at producere kopimaskiner.

Selskabet fremlagde regnskab for første kvartal forud for børsåbningen, og Xerox skuffede en smule med en indtjening per aktie (EPS) på 22 cent. Ifølge data fra Bloomberg News er det nemlig en smule lavere end analytikernes forventninger om en indtjening på 23 cent per aktie. Omvendt slår omsætningen på 4,28 mia. dollar analytikernes forventninger.

I formarkedet falder aktien 3,0 pct.

DIREKTØRSKIFTE PÅVIRKER

Medicinalselskabet Perrigo kan også tiltrække sig opmærksomhed, i kølvandet af at selskabet tidligt på eftermiddagen annoncerede, at nuværende formand, John Hendrickson, skal overtage rollen som administrerende direktør i selskabet efter Joseph Papa. Hendrickson har været formand for Perrigo siden oktober sidste år, men investorerne sender Perrigo-aktien ned med 7,5 pct. i formarkedet.

Omvendt bekræfter selskabet Valeant Pharmaceuticals International, at det har planer om, at Perrigos afgående direktør, Joseph Papa, skal overtage rollen som administrerende direktør i virksomheden. Valeant-aktien stiger dermed 2,3 pct. forud for børsåbningen.

Efter børslukketid kommer der desuden regnskab fra Express Scripts og First Bancorp.