Aktier: Udsigt til bred negativ stemning

Meget tyder på, at de amerikanske aktier vil være iklædt rødt fra børsåbningen torsdag, hvor opkøb, fusioner og enkelte regnskaber vil komme i fokus.

Læs mere
Fold sammen

Allerede onsdag blev der lagt en dæmper på optimismen, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjorde et referat fra sit seneste rentemøde. Det indikerede, at juni - meget mod markedets forventning - meget vel kan blive tidspunktet for den næste renteforhøjelse fra centralbankens side.

Det tyder på, at den mere negative stemning vil fortsætte torsdag. De amerikanske aktiefutures indikerer i hvert fald til fald i omegnen af 0,2-0,3 pct. De følger dermed en negativ tendens, der også gør sig gældende i Europa først på eftermiddagen, og som herskede i Asien.

Opkøb, fusion og regnskab

En af de aktier, der rykker på sig i formarkedet, er Monsato, der tidligere på dagen oplyste, at den tyske kemikoncern Bayer er kommet med et bud på det amerikanske selskab. Bliver opkøbet til virkelighed, vil det skabe verdens største leverandør af såsæd og landbrugskemikalier. Monsanto-aktien stiger 7,8 pct. i formarkedet.

FMC Technologies går også frem i formarkedet med 1,2 pct., efter at selskabet er blevet enig med det franske olieserviceselskab Technip om en fusion til en værdi af 13 mia. dollar. De to selskaber vil sammen have en årlig omsætning på 100 mia. dollar, og selskaberne regner med, at fusionen vil give synergier på omkring 400 mio. dollar i 2019.

På regnskabsfronten har supermarkedskæden Wal-Mart overrasket, da kæden kunne meddele, at den havde solgt mere i årets tre første måneder end ventet.

Koncernens omsætning landede i første kvartal på 115,9 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet en omsætning på 113,3 mia. dollar.

Det førte til et resultat per aktie på 98 cent i kvartalet mod analytikernes forventning om et resultat per aktie på 88 cent. Det sender aktien op med 8,1 pct. før børsåbningen.

Også den amerikanske elbilsproducent Tesla kan komme i fokus, efter at selskabet ifølge New York Times annoncerede, at det vil rejse 2 mia. dollar for at polstre selskabet til en kraftig vækst i produktionen af den nye Model 3. Selskabets mål er ultimativt at producere 500.000 elbiler inden 2018, hvilket af flere eksperter ses som et uopnåeligt mål. Aktien går op med 0,7 pct. i formarkedet.