Aktier: Udsigt til at Home Depot belønnes i let positivt marked

Der er umiddelbart udsigt en forsigtig start på den amerikanske aktiehandel tirsdag, efter at de tre toneangivende indeks sluttede med lidt blandede udfald i mandagens handel.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE SKIPPER

Futures indikerer tirsdag en let positiv start på handlen i størrelsesordenen 0,1-0,2 pct. Dermed ser de lidt større udsving i kølvandet på sidste uges præsidentvalg også ud til at være mindsket en smule.

Umiddelbart blev reaktionen på valget af Republikanernes Donald Trump som USA's næste præsident positiv, selv om det hele startede med rentefald og store dyk på aktiemarkedet, kort efter at resultatet var kendt.

Det er blandt andet løfter om store investeringer i infrastruktur og en forventning om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil få mere arbejdsro til at stramme pengepolitikken, der har givet store afkast til bygge- og finansaktier - og har sendt statsrenterne i vejret.

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til blandt andet byggemarkedskæden Home Depot, der har afleveret regnskab for sit tredje kvartal.

Her leverede kæden over forventning med sit sammenlignelige salg, der steg med 5,5 pct. mod ventet 4,4 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det var særligt det amerikanske hjemmemarked, der trak op i den statistik.

Samlet set solgte Home Depot for 23,2 mia. dollar mod ventet 23,0 mia. dollar i kvartalet, mens indtjeningen per aktie landede på 1,60 dollar mod ventet 1,58 dollar.

For hele regnskabsåret blev forventningerne til den samlede indtjening per aktie desuden løftet en anelse til 6,33 dollar fra tidligere 6,31 dollar. Det er helt i tråd med analytikernes forhåndsforventninger, der også lyder på 6,33 dollar.

Home Depot-aktien stiger med 1,1 pct. til 129,10 dollar i det amerikanske formarked.