Aktier: Udsigt til amerikanske kursfald efter lang weekend

De amerikanske investorer ser ikke ud til at have meget at glæde sig over, når de tirsdag vender tilbage til aktiemarkedet efter en forlænget weekend.

Mandag fejrede amerikanerne USA's uafhængighedsdag 4. juli, hvor samtlige finansielle markeder i landet var lukket, men der er ingen tegn på fest, når markederne åbner på den anden side af Atlanten tirsdag.

I hvert fald ligger de amerikanske aktiefutures kort før børsåbningen tirsdag med fald på 0,6 pct. til 0,7 pct. Størstedelen af de asiatiske markeder lukkede tirsdag morgen dansk tid med fald, og de europæiske indeks går tilbage for anden dag i træk.

- Folk er bekymrede for den globale vækst. Vi har brexit-problemet, mens den generelle vækst og USA heller ikke er i fantastisk form, siger John Plassard, aktiehandler i Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

De toneangivende aktieindeks i USA gik fredag på lang weekend med den fjerde stigning i træk. S&P 500-indekset lukkede med et plus på 0,2 pct. til 2102,95. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.949,37, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 0,4 pct. til 4862,57.

Den amerikanske elbilproducent Tesla falder i formarkedet 3 pct., efter at det mandag kom frem, at selskabet for tredje kvartal i træk ikke lever op til målsætningen for leveringer, da firmaet kæmper med produktionen af modellen Model X. Antallet af leverede biler ligger 15 pct. under selskabets egne forudsigelser, skrev Financial Times.

Medicinalselskabet Insys Therapeutics har omvendt noget at fejre, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tirsdag godkendte selskabets stof Syndros til behandling af anoreksi associeret med vægttab hos patienter med AIDS samt kvalme hos personer, der er i kemoterapibehandling. Selskabets aktie stiger 23,1 pct. i formarkedet.