Aktier: Udsigt til amerikansk revanche efter mismodig tirsdag

De amerikanske aktier sigter mod en lille revanche efter en negativ tirsdag, hvor det brede S&P 500-indeks lukkede 0,1 pct. lavere i 2109,60.

Ifølge handlen med futurekontrakter på de toneangivende aktieindeks er der udsigt til en stigning på 0,5 pct. for S&P 500-indekset, på 0,6 pct. for det teknologibaserede Nasdaq-indeks og på 0,4 pct. for de tunge aktier i Dow Jones.

Selskabsnyhederne er få og overskuelige, og i stedet vender handlerne ifølge Bloomberg News opmærksomheden mod økonomiske nøgletal og den spændte situation omkring den græske gæld.

- Markedet balancerer på en tynd line lige nu med få positive katalysatorer, der kan holde os oppe og en masse risici at være på vagt over for, konstaterer aktiestrateg Ralf Zimmermann i Bankhaus Lampe.

- Nøgledata fra det amerikanske arbejdsmarked kan i denne uge bringe bekymringer for en renteforhøjelse fra centralbanken tilbage i forgrunden. Og samtidig er alles øjne rettet mod Grækenland. Vi kan se frem mod stigninger på grund af lettelse eller mod flere fald, hvis forhandlingerne trækker ud, sige han til Bloomberg News.

Eftermiddagen byder på arbejdsmarkedsrapporten fra ADP, som ventes at vise en stigning i den private beskæftigelse på 200.000 personer i maj mod 169.000 måneden før. ADP-rapporten er en privat rapport, der bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som udsendes fredag.

Selskabsspecifikt kommer Synchronoss Technologies ind i billedet med en stigning på 17,6 pct. i formarkedet, efter at selskabet ifølge Wall Street Journal er i færd med at sælge sig selv for mere end 2 mia. dollar.

Og sportstøjproducenten G-III Apparel Group løftes i formarkedet efter salgsestimater, der overstiger analytikernes forventninger.

Regnskabsaktuel er smykkeselskabet Vera Bradley, som kommer med tal før åbningen, mens detailkæden Five Below venter med sit regnskab til efter markedslukning.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk