Aktier: Udramatisk start på halv handelsdag i USA

Medier og shoppeglade amerikanere svælger i Black Friday-fænomenet, den store shoppedag efter torsdagens Thanksgiving-fejring. Men på børserne er der noget mere afdæmpet.

Læs mere
Fold sammen

Børserne i USA var lukkede torsdag på grund af den kalkunbaserede helligdag, og fredag er kun en halv handelsdag, hvilket ventes at give en lav handelsvolumen, da mange mæglere og handlere holder lang weekend.

Efter godt et kvarters handel er udsvingene i de tre toneangivende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - da også alle inden for 0,2 pct.

Fredagen har ellers budt på stor uro på de kinesiske markeder med fald på 5-6 pct. i de store indeks, men det har indtil videre ikke haft den store effekt på aktiehumøret i hverken Europa eller USA.

I formarkedet har tegn på en stor stigning i e-handelen givet et løft til Amazons aktie, men efter handelsstart går den blot 0,4 pct. frem til 677,95 dollar.

Detailkæmpen Target har desuden meldt om en stærk start på fredagen i sine butikker, og det giver et plus på 0,7 pct. til aktien.