Aktier: Udenlandske børshuse sender GN til tops

GN Store Nord gør sig bedst bemærket blandt de danske aktier efter en stigning på 2,3 pct. til 225 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEINZ-PETER BADER

GN Store Nord er tirsdag gået i spidsen for et rekordjagende dansk aktiemarked. Det sker efter rygklap fra et par udenlandske børshuse. Forsikringsaktierne Tryg og Topdanmark er derimod i modvind oven på en negativ analyse fra den britiske storbank HSBC.

Overordnet er der tale om en fin åbning på det danske aktiemarked. C20 Cap-indekset, der mandag satte sin 30. lukkerekord i år, er åbnet med en stigning på 0,1 pct. til 1187,43.

GN Store Nord gør sig bedst bemærket blandt de danske aktier efter en stigning på 2,3 pct. til 225 kr. Det amerikanske finanshus Bernstein har løftet sit kursmål for GN-aktien til 240 kr. fra tidligere 225 kr. Anbefalingen fastholdes på outperform.

Også Deutsche Bank har et godt øje til GN Store Nord og rivalen William Demant, som begge får anbefalingen »køb«, efter at Deutsche Bank ellers ikke har haft dækning af aktierne i længere tid.

William Demant følger næsten GN's eksempel og stiger med 2 pct. til 173,70 kr.

I forsikringssektoren er Tryg og Topdanmark derimod begge i modvind. Begge selskabers aktionærer er vågnet op til nedjusterede anbefalinger fra den britiske storbank HSBC, der nu anbefaler »reducer« af både Tryg og Topdanmark mod tidligere »hold«. Trygs kursmål er løftet til 127 kr. fra 121 kr., og Topdanmarks er hævet til 214 kr. fra 180 kr. Begge kursmål ligger dog langt under markedskursen.

Tryg falder således 1,9 pct. til 144,10 kr., og Topdanmark er åbnet 2 pct. lavere i 243 kr.

NKT, der er åbnet 0,3 pct. lavere i 546,50 kr., vil sætte fart på sin udvikling af selvkørende rengøringsmaskiner og har tirsdag annonceret et samarbejde med danske Blue Ocean Robotics.

Fra de udenlandske konkurrenter er der kommet lidt nyt til både A.P. Møller-Mærsk og ALK-Abelló.

Det franske containerrederi CMA CGM har købt sig til en større tilstedeværelse i Stillehavsområdet ved at overtage Sofrana Unilines. Der er tale om et miniopkøb. Sofrana ejer ti skibe, men de har så lav kapacitet, at rederiet ikke optræder på Alphaliners top 100-liste over containerbranchen.

Også ALK må notere sig, at konkurrenten Stallergenes Greer har oprustet i Canada ved at købe selskabet Medic Savoure. Opkøbsmålet leverer allergibehandling på sit hjemmemarked og har også stået for at distribuere Stallergenes' produkter i samme kategori. Stallergenes nævner ikke noget om størrelsen på handlen eller Medic Savoure.

ALK falder med 0,2 pct. til 1016 kr. fra åbningen, mens Mærsks B-aktie ligger 0,3 pct. lavere i 11.960 kr.

Bang & Olufsen kommer i morgen, onsdag, med regnskab for første kvartal af sit skæve regnskabsår 2017/2018, og det er derfor sidste dag for investorerne til at positionere sig i Struer-selskabet inden regnskabet. Aktien er åbnet 0,7 pct. lavere i 136,50 kr.

Tirsdag holder det tyske marked i øvrigt lukket for at fejre genforeningen.

/ritzau/FINANS