Aktier: Udebleven Fed-indikation gav investorer hak i tuden

De amerikanske aktieinvestorer fik et hak i tuden igen onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gav ikke den indikation om hverken højere renter eller tidspunkt for en eventuel renteforhøjelse, som investorerne havde håbet ville blive stillet i udsigt.

Samtidig fortsatte faldet i oliepriserne, hvilket trak de store energiselskaber ned over en bred kam, mens indtjeningen hos selskaberne i starten af regnskabssæsonen har øget bekymringerne for, at den styrkede dollar vil presse opsvinget tilbage.

- Folk ser ikke udsigter for vækst. Valutaproblemer påvirker indtægterne for de multinationale selskaber. Og Grækenland er ved at blive en meget større klods om benet for markederne lige nu. Jeg tør ikke tænke på, hvor markedet ville være i dag uden Apple og Boeing, siger aktiechef Rick Fier fra Conifer Securities til Bloomberg News.

Netop Boeing og Apple var med til at holde hånden under aktierne med flotte stigninger.

Onsdag sluttede med et fald i S&P 500-indekset på 1,4 pct. til 2002,16. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et drop på 1,1 pct. i 17.191,37, mens Nasdaq-aktierne blev dagens mindst ringe med et fald på 0,9 pct. til 4638,00.

Small Cap-aktierne i Russell 2000-indekset lukkede med et minus på 1,6 pct. i 1175,12.

Apple leverede tirsdag aften et stærkt regnskab, og onsdag skulle investorerne give karakterer på Wall Street. Overskuddet lå langt over analytikernes forventninger, og markedet kvitterede med at sende aktien 5,7 pct. op.

Flyfabrikanten Boeing lagde også fra efter en stærk kerneindtjening i sidste kvartal og steg 5,4 pct.

Fiat Chrysler skuffede målt på omsætningen, mens driftsoverskuddet før særlige poster lå over estimaterne. Reaktionen på regnskabet endte negativt med et fald på 2,2 pct.

Efter børslukketid kom Facebook med regnskab. De sociale netværk sluttede 2014 ganske pænt af med et overskud på 0,54 dollar per aktie, hvor analytikerne havde ventet et resultat på 0,48 dollar per aktie. Omsætning i kvartalet løb op i 3,85 mia. dollar mod de ventede 3,77 mia. dollar.

Reklameindtægterne i de tre måneder steg 49 pct. i forhold til samme periode sidste år, til 3,59 mia. dollar. Heraf stod mobilannoncer for ca. 69 pct., hvilket er lidt højere end forventningerne, der lød på 68 pct.

Virksomheden øgede dog omkostningerne i fjerde kvartal med hele 87 pct., hvilket var medvirkende til, at aktien faldt 1,8 pct. i det amerikanske eftermarked.

Torsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med stigninger på 0,1-0,2 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk