Aktier: Udbytter trækker C20 i minus

En lille håndfuld selskaber udbetaler fredag udbytte til deres aktionærer. Og det trækker fra åbningen af ugens sidste handelsdag det samlede eliteindeks ned.

Foto: Henning Bagger. Kort før børsåbning meddelte Bang & Olufsen, at producenten af luksuselektronik, har indgået et strategisk teknologipartnerskab med LG Electronics om udvikling og produktion af Bang & Olufsens fremtidige tv.
Læs mere
Fold sammen

Fredag morgen falder C20 Cap-indekset med 0,8 pct. til 988,57.

Selskaberne, der udbetaler udbytte til sine investorer er bryggeriet Carlsberg, der udbetaler 9 kr., Danske Bank, hvor der fragår 8 kr., bankkollegaen Nordea, der udbetaler 0,64 euro, og uden for C20 pendanten Sydbank, som udbetaler 7,94 kr. i ordinært udbytte og 3,18 kr. i ekstraordinært udbytte.
Ifølge Ritzau Finans' beregninger hiver de tre C20-selskabers udbytter alene eliteindekset ned med omkring netop 0,8 pct.

STORE UDBYTTEDAG
Carlsberg fik i øvrigt kritik på torsdagens generalforsamling af en af koncernens større aktionærer ATP, der er utilfreds med, at bryggeriet fremover kun vil offentliggøre halvårsregnskaber frem for kvartalsregnskaber.

Danske Bank havde på sin side en fredelig generalforsamling torsdag, hvor der ellers plejer at være flere stærkt utilfredse aktionærer på talerstolen, skriver Berlingske Business.

Nordea har fået sænket sit kursmål af Société Générale til 61,99 kr. fra 65,52 kr., mens finanshuset gentager sin salgsanbefaling.

I fredagens handel falder Carlsberg-aktien med 1,3 pct., svarende til 7,50 kr., mens Danske Banks glider med 4,2 pct., eller 8,20 kr., Nordea-aktien rasler ned med 6,4 pct., svarende til 4,50 kr., og aktien i Sydbank dropper med 5,3 pct., eller 10,70 kr.

B&O INDLEDER SAMARBEJDE MED LG
Kort før børsåbning meddelte Bang & Olufsen, at producenten af luksuselektronik, har indgået et strategisk teknologipartnerskab med LG Electronics om udvikling og produktion af Bang & Olufsens fremtidige tv.

Samarbejdet skal være med til at skabe stordriftsfordele og forbedre selskabets langsigtede indtjening. B&O forventer at forbedre bruttomarginen og reducere omkostningerne.

Selskabet oplyser videre, at der fortsat pågår dialog med én potentiel byder, som muligvis vil føre til et købstilbud på hele eller dele af den udstedte aktiekapital i Bang & Olufsen.

- B&O lander den bedst mulige partnerskabsaftale, som de overhovedet kan. LG er den partner, som de seneste år har taget førertrøjen inden for teknologisk udvikling, især på fjernsynsområdet og satsninger på OLED-skærme, som bliver fremtidens skærmteknologi, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

B&O-aktien stiger 7,6 pct. til 72 kr.

BORDING AFLÆGGER REGNSKAB

Fredag byder også på et enkelt regnskab. Det skal findes blandt sidepapirerne. Det drejer sig om den grafiske virksomhed F.E. Bording, der er aktuel med en resultatopgørelse for fjerde kvartal. Bording venter i 2015 en omsætning på 625 mio. kr. og en andel af resultatet efter skat på omkring 25 mio. kr.
Bording-aktien ligger forud for offentliggørelsen af regnskabet uændret i 775,00 kr.

Uden for eliteindekset er der også fokus på Solar. HSBC's analytikere tror, at der er mere kurspotentiale i Solar og hæver anbefalingen for Kolding-aktien til "køb" fra "hold". Det fremgår af data fra Bloomberg.

HSBC har dog ikke ændret på sit kursmål for service- og sourcingvirksomheden, som derfor stadig er på 440 kr.
Solar-aktien havde stor fremdrift i 2015 fra et kursleje omkring 300 til en top i 452 kr. i december 2015. Siden er aktien dog gået i bakgear, og fredag 0,2 til 339,50 kr.