Aktier: Udbytter kan presse Tryg og Solar i svagt marked

Udbetaling af udbytter i Tryg og Solar kan sætte aktierne under pres fra åbningen mandag, hvor også pilen i det generelle marked vender lidt nedad.

Udbetaling af udbytter i Tryg og Solar kan sætte aktierne under pres fra åbningen mandag, hvor også pilen i det generelle marked vender lidt nedad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det ser ud som, at vi skal en spids retur. Det bliver en uge med fokus på Trump og hans udmeldinger om en mulig told på kinesiske varer. Det er noget, der godt kan sætte dagsordenen igen,« siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

»Så transportaktier kan godt komme i fokus, og told kan godt blive omdrejningspunkt for markedet i denne uge. Blandt andet er det på agendaen på G20-mødet, der starter i dag,« siger Martin Munk.

De amerikanske aktiefutures falder mellem 0,2 pct. og 0,8 pct. med det største fald i Nasdaq-indekset. I Tyskland indikerer DAX-futuren en negativ åbning på 0,4 pct. Fredag faldt C25-indekset med 0,4 pct. til 1129,10 og satte punktum for en let negativ uge og et samlet negativt afkast på 0,8 pct.

A.P. Møller-Mærsk gik mod strømmen og sluttede godt af i sidste uge med en stigning 2 pct. i B-aktien, der samlet blev løftet med 3 pct. i løbet af ugen efter et fald på næsten 7 pct. i starten af marts udløst af frygten for en global handelskrig.

Børsen skriver mandag med citat til Maritime Danmark, at A.P. Møller-Mærsk har været udsat for et nyt hackerangreb lokaliseret til Australien. Det drejer sig om det Maersk-ejede rederi Svitzer Australia, som har fået stjålet mere end 60.000 e-mails, som skulle indeholde personfølsomme oplysninger om selskabets medarbejdere. Ikke andre selskaber i Mærsk-koncernen er ramt.

Udbytter i Tryg og Solar

Tryg kan komme under teknisk pres, da der fragår udbytte på 4,91 kr. Samtidig har Royal Bank of Canada stoppet sin dækning af aktien, hvor anbefalingen senest var »outperform«. Fredag steg forsikringsaktien med 1,7 pct. til 149,50 kr.

Også Topdanmark, der faldt med 1 pct. til 288,60 kr., er blevet taget af analytikernes liste hos Royal Bank of Canada, hvor anbefalingen lød på »underperform«.

William Demant har til gengæld været til eftersyn hos analysehuset Morningstar, der løfter kursmålet til 191 kr. fra 171 kr. Imidlertid lukkede aktien langt over kursmålet fredag i 231,60 kr. efter et fald på 1,5 pct. fra torsdagens rekordkurs på 235.

Solar skal justeres for et udbytte på 10 kr., der fragår aktien mandag. Fredag faldt Solar 0,6 pct. til 403,50 kr.

Der kommer mandag regnskab fra NTR Holding, der for en sjælden gang skyld blev handlet fredag i 37,80 kr. - i øvrigt uændret fra onsdag. Selskabet venter i 2017 en omsætning på 80 mio. kr. og et resultat på 3-4 mio. kr. før skat.