Aktier: Udbytter kan modvirke positivt afsæt for C20

Der er på de internationale aktiemarkeder tegn på, at ugens sidste handelsdag indledes med stigninger på det danske ditto. Omvendt kan udbetalingen af udbytte fra tre C20-selskaber være med til at trække det samlede C20 Cap-indeks i den anden retning.

En lille håndfuld selskaber udbetaler også fredag udbytte til deres aktionærer, heriblandt Carlsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Ilya Naymushin / Reuters

Ser man ud i finansverden er der fredag morgen dog overordnet optimisme at spore på de asiatiske aktiemarkeder uden for Japan. Det giver en behersket afsmittende effekt på de amerikanske aktiefutures, der ligger med stigninger på lidt under 0,1 pct.

Torsdag faldt det danske eliteindeks med 1,2 pct. til 996,15, idet det blandt andet er trukket ned af en stribe udbytteudbetalinger.

ENDNU EN DAG MED UDBYTTER
En lille håndfuld selskaber udbetaler også fredag udbytte til deres aktionærer. Det drejer sig om bryggeriet Carlsberg, der udbetaler 9 kr., Danske Bank, hvor der fragår 8 kr., bankkollegaen Nordea, der udbetaler 0,64 euro, og uden for C20 pendanten Sydbank, som udbetaler 7,94 kr. i ordinært udbytte og 3,18 kr. i ekstraordinært udbytte.

Ifølge Ritzau Finans' beregninger kan de tre C20-selskabers udbytter alene trække eliteindekset ned med omkring 0,8 pct.
Carlsberg fik i øvrigt kritik på torsdagens generalforsamling af en af koncernens større aktionærer ATP, der er utilfreds med, at bryggeriet fremover kun vil offentliggøre halvårsregnskaber frem for kvartalsregnskaber.

Danske Bank havde på sin side en fredelig generalforsamling torsdag, hvor der ellers plejer at være flere stærkt utilfredse aktionærer på talerstolen, skriver Berlingske Business.

I torsdagens handel steg Carlsberg-aktien med 0,4 pct. til 595,00 kr., mens Danske Banks faldt med 1,4 pct. til 194,10 kr., Nordea-aktien dalede med 2,6 pct. til 70,05 kr., og aktien i Sydbank droppede med 0,7 pct. til 203,50 kr.

BORDING AFLÆGGER REGNSKAB
Fredag byder også på et enkelt regnskab. Det skal findes blandt sidepapirerne. Det drejer sig om den grafiske virksomhed F.E. Bording, der er aktuel med en resultatopgørelse for fjerde kvartal. Bording venter i 2015 en omsætning på 625 mio. kr. og en andel af resultatet efter skat på omkring 25 mio. kr.
Bording-aktien steg torsdag med 4,9 pct. til 775,00 kr.

Uden for eliteindekset kan der også komme fokus på G4S, der i 2014 aflagde et årsregnskab, der siden har vist sig at være smækfyldt med fejl. En ny revisor har derfor måttet rette flere nøgletal i regnskabet for 2015. Egenkapitalen opgøres eksempelvis til at være en halv milliard kroner lavere end tidligere opgjort, skriver Berlingske Business.

Aktien i sikringskoncernen steg torsdag 1,5 til 18,54 kr.