Aktier: Udbytteafkast i centrum for små stigninger

De store amerikanske aktieindeks steg en smule mandag, hvor et kraftigt fald i General Electric-aktien blev mere end opvejet af gevinster i de højt udbyttebetalende sektorer som forbrugerpapirerne og forsyningsselskaberne.

De store amerikanske aktieindeks steg en smule mandag, hvor et kraftigt fald i General Electric-aktien blev mere end opvejet af gevinster i de højt udbyttebetalende sektorer som forbrugerpapirerne og forsyningsselskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

S&P 500-indekset steg 0,1 pct. til 2584,84, mens Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på knap 0,1 pct. i 23.439,70. Nasdaq-indekset endte dagen med et plus på 0,1 pct. i 6757,60.

Fredag morgen er stemningen lidt mismodig i Asien efter skuffende data for den kinesiske industriproduktion og detailsalg. Det trækker de amerikanske aktiefutures ned med omkring 0,1 pct.

Mens mandagens fokus lå på udbytteafkastet, holdt investorerne samtidig øje med udviklingen på det politiske plan, efter at republikanske senatorer i sidste uge frembragte en alternativ skattereform, der afviger fra kollegernes i Repræsentanternes Hus, som ellers har præsident Trumps billigelse.

Wall Street Journal rapporterede om, at toparts forhandlinger i Senatet har resulteret i en foreløbig aftale om at lette nogle af reglerne for finanssektoren, hvilket gav de regionale banker en vis støtte.

GE I MODVIND

Industrikonglomeratet General Electric var dagens største samtaleemne. Koncernen reducerede udbyttebetalingen med 50 pct., nedjusterede indtjeningsprognosen og lancerede samtidig en plan, der mindsker fokus på luftfart, energi og sundhedspleje.

GE-aktien faldt 7,2 pct. i 19,02 dollar efter at have rørt et femårigt lavpunkt på 18,75 dollar tidligere på dagen.

»De investorer, der lå i GE på grund af koncernens udbytte, er på udkig efter alternative steder at placere deres penge,« siger senioranalytiker Kim Forrest fra Fort Pitt Capital Group i Pittsburgh til Reuters.

Alternativerne inkluderer forsyningsselskaberne og forbrugerpapirerne, der begge blev dagens bedst præsterende sektorer med stigninger på henholdsvis 1,2 pct. og 0,6 pct.

Blandt enkeltaktierne steg legetøjsfabrikanten Mattel næsten 21 pct. efter rapporter om, at konkurrenten Hasbro har lagt et bud for at erhverve hele virksomheden. Hasbro steg samtidig næsten 6 pct.

Chipproducenten Qualcomm steg 3,0 pct. i kølvandet af en afvisning af et overtagelsestilbud fra Broadcom på 103 mia. dollar med den begrundelse, at buddet "massivt" undervurderer chipvirksomheden.

Kødforarbejdningskoncernen Tyson Foods vurderede, at lave priser på husdyrfoder vil øge resultaterne igen næste år. Det sendte aktien op til det højeste niveau siden september 2016 efter en stigning på 2,0 pct.

Der var fortsat kraftigt bud efter Roku, der producerer hardware til videostreaming.

Aktien fortsatte mandag med en stigning på over 28 pct. efter fredagens hop på over 50 pct. Aktien debuterede i 15,78 dollar 28. september efter at være introduceret til 14 dollar. Mandag lukkede aktien i 42,71 dollar.

/ritzau/FINANS