Aktier: Tyske storbanker faldt i generelt surt marked

Der var fald til flere af de tyske storbanker i tirsdagens europæiske aktiehandel, hvor den generelle stemning også var præget af svigtende risikoappetit.

Læs mere
Fold sammen

Rundt om i Europa faldt de ledende indeks på børserne i London, Frankfurt og Paris således med 0,2-0,3 pct., mens det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede dagen nogenlunde fladt.

I tirsdagens indledende handel startede børserne på kontinentet ellers ud i positivt terræn, men siden var kursfald til flere aktører inden for finanssektoren med til at skabe nervøsitet blandt investorerne.

»Markederne er nervøse, men panikniveauerne er ikke nået endnu. Nogle europæiske banker er ikke i den bedste form, og det er markedet opmærksom på,« siger Guillermo Sampere, der er chefhandler i MPPM EK, til Bloomberg News.

»Vi havde en sommer, hvor volatiliteten holdt sig lidt af vejen, men nu er den tilbage, og det må vi lære at leve med,« tilføjer han.

Eksempelvis Tysklands største bank, Deutsche Bank, faldt i tirsdagens handel - med 0,4 pct. til 10,51 euro.

Banken har i indeværende år måttet se sin aktiekurs falde med knap 55 pct. som følge af, at der bliver sat spørgsmålstegn ved bankens finansielle sundhedstilstand. Tirsdag benægtede banken desuden ifølge Bloomberg News at have søgt økonomisk bistand hos de tyske myndigheder.

I den tyske finanssektor var der også fald til Commerzbank, som gik tilbage med 2,3 pct. til 5,91 euro. Det skete efter nyheden om, at banken ifølge Bloomberg News planlægger at fjerne 9000 stillinger og samtidig vil holde igen med at udbetale udbytte til aktionærerne.