Aktier: Tysk storbank fører an i bred optur til sektoren

Udsigten til højere renter i USA løfter torsdag bankaktierne over en bred kam.

Finansaktiernes popularitet steg på Wall Street onsdag, da den amerikanske centralbank holdt fast i sin prognose om, at der kommer endnu en renteforhøjelse inden årets udgang. Torsdag smitter stigningerne så af i Europa.

Bankerne, der har nemmere ved at skabe indtjening ved høje renter, stiger 1,6 pct. målt på brancheindekset i Europa Stoxx 600-indekset. Selve Europa Stoxx 600-indekset ligger 0,2 pct. højere.

Bedst blandt bankerne går det tyske Commerzbank. Aktien stiger over 4 pct. efter forlydender om mulige fusioner forude.

Reuters kan fortælle, at italienske Unicredit har gjort tilnærmelser til den tyske bank, mens det tyske ugemagasin Wirtshaftswoche skriver, at staten foretrækker en konstellation med den franske storbank BNP Paribas.

Staten har en aktiepost i Commerzbank til en værdi af omkring 2 mia. euro og har angiveligt bedt investeringsbanker om at undersøge muligheden for et salg, skriver Bloomberg med henvisning til ugemagasinet.

BNP stiger 1,7 pct. på børsen i Paris, og i Milano ligger Unicredit 2,5 pct. højere.

Der er også fremdrift i den irske producent af byggematerialer, CRH, efter købet af den amerikanske cementproducent Ash Grove Cement for 3,5 mia. dollar. CRH stiger 3,5 pct.

På den svenske børs falder Ericsson 0,7 pct. efter en salgsanbefaling fra Carnegie. Finanshuset ser risiko for, at Ericsson kan komme i en situation, hvor det må rejse penge gennem salg af nye aktier.

/ritzau/FINANS