Aktier: Tysk optimisme gik for døve ører

På trods af et sæt ualmindeligt gode tal for den tyske erhvervstillid var der røde tal over hele linjen på de europæiske aktiemarkeder tirsdag. Øjnene var rettet mod den amerikanske centralbanks rentemøde, der løber ad stablen onsdag aften.

Læs mere
Fold sammen

Her kan der blive kastet lys over hvornår og i hvor høj grad, centralbanken vil skære i det stimulusprogram, der hver måned sender 85 mia. dollar ud i økonomien.

Samlet blev det til et fald på 0,7 pct. for det paneuropæiske Europa Stoxx 600-indeks, mens britiske FTSE100 slap med et fald på 0,6 pct. Franske CAC40 retirerede med 1,2 pct., mens tyske DAX dykkede 0,9 pct.

Fra Europa viste tal for den tyske erhvervstillid, Zew-indekset, en uventet stærk udvikling i december. Forventningsindekset steg til 62 mod ventet 55, mens synet på den nuværende situation steg til 32,4 mod ventet 29,9 ifølge Bloomberg. Det var dog ikke nok til at bringe smilene frem på Europas markeder.

I Frankrig faldt CGG, der leverer seismiske undersøgelser til olieindustrien, med 16,9 pct. til 12,04 euro. Det efter en overraskende nedjustering. Selskabet venter nu et driftsresultat, EBIT, på 400-420 mio. euro mod tidligere 470 mio. euro. Nedjusteringen er ifølge selskabet udløst af et fald i efterspørgslen, da kunderne udskyder investeringer for at holde på lilkviderne.

Den udmelding trak norske Petroleum Geo-Services med ned. Aktien faldt 4,7 pct. til 65,10 nkr.

Schweiziske DKSH, der rådgiver selskaber omkring det asiatiske marked, faldt 3,8 pct. til 65,6 sfr. Det efter, at Credit Suisse nedjusterede sin anbefaling til "underperform" fra "neutral" og skar kursmålet med godt en tredjedel til 60 sfr.

Nedjusteringen kommer grundet uroen i Thailand, hvor DKSH har en stor del af sin forretning. Thailand er præget af uro og store demonstrationer mod den siddende regering.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk