Aktier: Tysk Genmab-rival får tæsk efter regnskab

Det tyske biotekselskab Morphosys' aktie får et markant rap over nallerne i mandagens handel, hvor biotekaktier generelt set er under hårdt pres i et marked, der er præget af salgslyst hos investorerne.

Læs mere
Fold sammen

Morphosys-aktien dykker 6,4 pct. til 69,90 euro på børsen i Frankfurt, efter at det tyske selskab, der blandt andet konkurrerer med danske Genmabs potentielle guldæg Daratumumab, er kommet med regnskab for andet kvartal.

Ifølge Bloomberg News overraskede det tyske selskab blandt andet negativt ved, at udgifterne til forskning og udvikling samt administration var højere ventet.

De europæiske biotekaktier har det dog generelt set svært fra ugens start. Flere af bundskraberne i det paneuropæiske Stoxx 600-indekset er fra bioteksektoren, der dermed følger i hælene på en gevaldig rutsjetur i USA fredag.

På Nasdaq-børsen faldt brancheindekset for bioteksektoren med hele 4 pct., hvilket var det største minus siden slutningen af april. Det skyldtes blandt andet, at biotekkæmpen Biogens aktie styrtdykkede 22 pct. efter en nedjustering af forventningerne til årets resultater.

Ser man i et lidt bredere perspektiv er der også fald på de europæiske markeder generelt. Stoxx 600-indekset dykker 1,2 pct. I Tyskland dykker DAX-indekset 1,3 pct., det franske CAC-indeks falder 1,4 pct., mens det britiske FTSE 100-indeks dykker beskedne 0,2 pct.

Det er blandt andet usikkerhed omkring væksten i Kina, der får investorerne til at trykke på salgsknappen. Tidligt mandag viste tal for de kinesiske virksomheders overskud et fald på 0,3 pct. i juni i forhold, hvilket kommer i forlængelse af svage PMI-tal fredag.

- Hovedtemaet denne sommer er tiltagende usikkerhed omkring vækstmarkederne, Kina og hele råvarekomplekset. De europæiske markeder befinder sig i en konsolideringsfase, og det vil i hvert fald fortsætte ind i september eller oktober, siger Christian Stocker, der er strateg ved Unicredit Bank, til Bloomberg News.

Blandt de få aktier, der præsterer godt i mandagens handel, ser man den hollandske elektronikkoncern Philips, som præsenterede et bedre end ventet regnskab mandag morgen.

Regnskabet viste en omsætning i andet kvartal på 5,97 mia. euro, hvilket var over analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 5,62 mia. euro.

Også indtjeningen var bedre end ventet. Driftsoverskuddet justeret for ekstraordinære poster landede på 501 mio. euro, hvilket var pænt over forventningerne, idet analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet et plus på 415 mio. euro.

Philips-aktien stiger 4,1 pct. til 25,18 euro på børsen i Amsterdam. Fremgangen er nok til en førsteplads i Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk