Aktier: Tysk bank blandt de grønneste i opløftet marked i Europa

Positive kinesiske eksporttal og en slutspurt på det kinesiske aktiemarked i Shanghai inspirerede til generelle kursløft for de europæiske aktier i tirsdagens handel.

Men også formiddagens positivt overraskende tal for væksten i eurozonen bidrog til den opløftende stemning. De viste en vækst i andet kvartal på 0,4 pct. på kvartalsbasis, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 0,3 pct.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede den grønne tirsdag med en stigning på 1,3 pct. til 359,20. I London steg det toneangivende FTSE100 indeks 1,3 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt og CAC 40-indekset i Paris steg henholdsvis 1,7 pct. og 1,2 pct.

På selskabsniveau var der spektakulær stigning på 33,1 pct. til den engelske forsikringsmægler Amlin, der er på vej til at blive opkøbt af japanske MS&D Insurance Group.

Og i Sverige styrkede Carnegies dugfriske købsanbefaling af Fingerprint Card begejstringen for teknologiaktien, som steg 18 pct.

Tyske Commerzbank var med i Stoxx 600-indeksets top med en stigning på 6,8 pct. Banken nyder - ligesom sin kollega Deutsche Bank - positiv omtale hos JP Morgan, der løftede anbefalingen af banken til "overvægt" fra "neutral" og føjede den til sine seks favoritbank-aktier. I øvrigt i selskab med Nordea og Danske Bank, schweiziske UBS og Lloyds.

Negativ blev dagen derimod for franske Television Francaise, T.F.1, efter udtalelser fra regeringen om muligheden for genindførelse af reklamer på aftenfladen hos statsejet tv. Aktien i det privatejede tv-selskab faldt 7,8 pct.