Aktier: Tyndt, nyhedsfattigt og negativt marked

Det er et tyndt og nyhedsfattigt marked fredag, hvor det er ude i sidepapirerne, at der er interessante bevægelser i fredagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Højgaard Holding og Monberg & Thorsen ligger godt til, fordi det ser ud til, at de to selskaber måske alligevel kan få fingre i kontrakten om Thule luftbasen på Grønland.

Det tegner ellers til en rød afslutning på den sidste forårsmåned i 2015.

Det danske eliteindeks C20 Cap-indeks ligger fredag middag med et minus på 0,3 pct. i 1022,8, hvilket er stort set uændret fra sidste fredags slutniveau på lige under indeks 1020


- Det er tyndt og nyhedsfattigt marked indtil nu, men det kan ændre sig, når der kommer BNP-opgørelse fra USA senere på dagen., vurderer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Han vil ikke afvise en positiv slutning på maj.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter økonomerne, at tallet vil lande på minus 0,9 pct. hvilket vil betyde en negativ vækst i forhold til den seneste opgørelse på 0,2 pct.

Monberg & Thorsen B stiger 6 pct. til 324 kr., og Højgaard Holding stiger 2,6 pct. til 360,50 kr., fordi fællesbarnet MT Højgaard måske alligevel har en chance for at fortsætte sit arbejde med den store service- og vedligeholdelseskontrakt på Thule-basen gennem selskabet Greenland Contractors. I hvert fald har en amerikansk domstol Court of Federal Claims i USA afgjort, at servicekontrakten om basen skal gå om.

Aarsleff-koncernen kan desuden også have en aktie i sagen om kontrakten på Thule-basen, da selskabet havde afgivet bud i første udbudsrunde.

Aarsleff stiger 1,8 pct. 1996 kr. efter at have leveret regnskab for første halvår, der var pyntet med en opjustering.

I toppen af eliteindekset ligger William Demant med en stigning på 1,6 pct. til 576 kr. Men også Chr. Hansen og Novozymes ligger højt til vejrs. Chr. Hansen stiger 1,4 pct., og Novozymes stiger 1.2 pct. til henholdsvis 339,20 kr. og 332,30 kr.

Vestas har fået endnu en ordre til rækken af de mange, der strømmet ind på det seneste. Denne gang er der tale om en leverance på 99 megawatt (MW) til to projekter Mexico. Det er Isolux de Mexico, der har lagt ordren, som lyder på 15 V112-3,3 MW-møller til La Mesa-projektet og samme antal til Ciudad Victoria-vindfarmen. Med i ordren, der er den tredje i denne uge, er også en 15-årig serviceaftale.

Aktien stiger 0,2 pct. til 348,50 kr.

Danske Bank falder 0,4 pct. til 199,90 kr. efter at have fået løftet sit kursmål til 210 kr. fra 195 kr. hos norske DNB, der fortsat anbefaler "hold".

Færgerederiet DFDS stiger 1,4 pct. til 680,50 kr. i fredagens handel. Ifølge Handelsbankens morgenkommentar skyldes fremgangen en historie i en fransk avis.

- En fransk avis meddelte, at Eurotunnel ikke vil forny sine kontrakter med Myferrylink. Det indikerer, at Eurotunnel vil droppe, at drive færgedrift på Den Engelske Kanal, hvilket i så fald vil gøre færgedriften her noget mere profitabel for DFDS, skriver Handelsbanken fredag.

Færgedriften på Den Engelske Kanal har længe givet røde tal på bundlinjen for DFDS, og det har medført en længere tvist mellem de to selskaber.

Aktien stiger 1,5 pct. til 798 kr. efter en stigning på godt 2 pct. torsdag.

/ritzau/FINANS